Sunday , November 27 2022

Film compromitator cu Mircea Basescu si fiul lui Bercea Mondial. Mircea Basescu: La mine au ajuns doar 250 de mii… Mi s-a pus mormanul ala de dolari in brate

image-2014-06-19-17508773-41-mircea-basescu-recunoaste-primit-anumite-sume-bani


Antena 3 a prezentat, miercuri seara, un filmulet in care apare Mircea Basescu, fratele presedintelui, alaturi de un membru al familiei lui Bercea Mondial. Acesta din urma ii reproseaza lui Mircea Basescu ca i-ar fi dat 350 de mii de euro ca sa intervina in Justitie pentru o pedeapsa mai blanda sau chiar eliberarea tatalui sau, Bercea Mondial. ” La mine au ajuns doar 250 de mii… Mi s-a pus mormanul ala de dolari in brate…”, se aude pe inregistrare Mircea Basescu care sustine ca va vorbi si cu presedintele Basescu de caz si ca acesta ar sti despre ce e vorba.
Avocatul Pavel Abraham, care ii reprezinta pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, si pe ginerele acestuia, Marius Constantin, in dosarul in care sunt cercetati pentru presupusa santajare a lui Mircea Basescu, a adus, vineri, la DNA Constanta, doua inregistrari audio-video ce urmeaza sa fie evaluate de catre procurorii anticoruptie si, “in raport de concluziile lor sa se ia masuri in consecinta”
Trei momente importante ce se desprind din inregistrare:
1. Mircea Basescu recunoaste ca a primit o suma mare de bani.
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Vroiam sa te intreb ceva, te rog eu, tu stii ce mi-a zis el? Prima data, atunci cand i-a luat pe aia 350.000 de euro… te-ai dus matale cu el in masina si i-ati dus la Bucuresti? Asa-i?
….
MIRCEA BASESCU: Dar sa stii ca la mine a ajuns….
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Toti?
MIRCEA BASESCU: La mine au ajuns doar 250 de mii….
….
MIRCEA BASESCU: eu de aia eram curios atuncea cand mi s-a pus mormanul ala de dolari in brate, deci la mine atat a ajuns sa stii!
2. Mircea Basescu vorbeste despre interventia pentru un infractor si posibila influentare a unor judecatori
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Hai sa vedem cum il scapam pe tata…
MIRCEA BASESCU: Mai trebuie sa….trebuie sa…
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Trebuie…cand mai trebuie ma nene ca l-a condamnat
MIRCEA BASESCU: Eu asta si doream sa se ajunga la…
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Sa-l condamne?
MIRCEA BASESCU: Sa-l condamne la 1 an.
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Stii cand matale mi-ai zis ca-l condamna la 10 luni sau la 1 an, nu mi-ai zis matele asa?
MIRCEA BASESCU: Nu ti-am zis eu asa?
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Si, ia uite, la cat l-a condamnat!
MIRCEA BASESCU: Pai asa era tot mersul facut…sa-l condamne, cat a stat pana acuma si gata…
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Nu stiu ce sa facem, ca nu mai o ducem… Prima si prima data cand a venit la noi, stii ce ne-a zis? Ca l-ai trimis matale ca sa vina el, ca sa ia alea, ca sa te forteze el pe matale, sa fii matale mai obligat, ca sa ii dai drumul lui tata.
MIRCEA BASESCU: Eee….eu am facut tot ce am putut.
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Stai sa-ti zic…cand l-ai trimis matale sa ia aia 350.000… I-am adus alea …v-am adus alea si dupa aceea v-am mai adus aia 250.000… Si cand i-am dus pe aia 250.000, stii ce mi-a zis? Ca matale deja ai dat un milion de euro ca sa-l scapi … si acuma? Uita-te manca-ti-as…7 ani jumatate!
Nota. De pe inregistrare nu rezulta ca Mircea Basescu sa fi pronuntat numele unor judecatori sau magistrati pentru care sa fi fost destinati banii
3. Mircea Basescu promite ca va vorbi despre cazul lui Bercea Mondial cu presedintele Traian Basescu:
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Domnu’ comandant…aici nu e vorba de avocata, aici nu e vorba de judecator, aici e vorba de …politica…ca e finu’ lu’ BASESCU si sa dam din asta in ala… dar eu ce zic manca-ti-as… sa va duceti sa-l scoateti….ca moare ala acolo, ma nene ma !
MIRCEA BASESCU: Deci…eu ce mai sper…nu-i vorba de….
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Dar cu Traian nu ai vorbit, manca-ti-as? De cu nu-i spui lu’ Traian? La Traian de ce nu trimiti, sa faca el acolo?
MIRCEA BASESCU: Stie ma! Crezi tu ca nu stie!!!!
Intr-un alt context, Mircea Basescu ii promite fiului lui Bercea ca va merge “sambata sau duminica la presedinte”
Inregistrarile au fost difuzate miercuri, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3. (HotNews)

Vezi si

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, va vizita România în perioada 28-30 noiembrie

Potrivit unei informări oficiale a Departamentului de stat al SUA, Antony J. Blinken se va …