Wednesday , April 17 2024

Fiica Doinei Melinte a sustinut fraudulos BAC-ul. L-a promovat dupa contestatii

Absolvente ale Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza, din Bucureşti, Daiana Dorina Melinte, fiica fostei preşedinte a Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport, Doina Melinte, dar şi o colegă a acesteia au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea specială pentru elevii olimpici, cu toate că nu au participat la vreo competiţie naţională şi internaţională. Cele două tinere sunt înscrise de mai puţin de şase luni la Clubul Dinamo, la canotaj.
Scandal la nivel înalt cu privire la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, organizată pentru olimpicii sportivi. Fiica Doinei Melinte, fosta preşedintă a Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport, a participat la examen, deşi nu a depus actele care să ateste că ar participa la vreo competiţie internaţională.
Mai mult, la această sesiune a participat şi una dintre colegele sale de la Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza, din Bucureşti, de asemenea, fără să fi participat la vreo competiţie sportivă internaţională.
Cele două eleve sunt totuşi înscrise la secţia de canotaj a Clubului Dinamo, însă de mai puţin de şase luni. De altfel, Daiana Melinte declara în urmă cu un an pentru ziarul Click: “Am făcut multe sporturi când eram copil. Le-am încercat pe toate, dar nu s-a prins nimic de mine,  întotdeauna am fost o fire mai boemă”.
Iniţial, fiica Doinei Melinte a picat examenul de Bacalaureat, însă a reuşit să obţină notă de trecere după contestaţii.
Sesiunea specială a Bacalaureatului a declanşat controverse după ce reprezentanţii COSR s-au declarat surprinşi de numărul mare de candidaţi înscrişi. Comitetul Olimpic Român a solicitat Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret şi Ministerului Educaţiei demararea unei investigaţii, după ce la sesiunea specială organizată pentru olimpici au participat peste 900 de candidaţi, deşi la Centrele Naţionale Olimpice pentru Pregătirea juniorilor activează doar 108 sportivi cu vârsta de Bacalaureat.
Contestarea numărului mare de candidaţi determină însă Ministerul Educaţiei să demareze o verificare internă legată de modul de înscriere. “Datele primite de la federaţii nu le putem verifica. Acestea sunt semnate, asumate şi trimise la noi de către federaţii. Vom verifica, în schimb, modul de înscriere, mai precis cum au fost procesate datele din liste, pentru nu a se fi strecurat eventuale erori”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Educaţiei.

Vezi si

Aproape 1.000 de cazuri de rujeolă în ultima săptămână în România și un deces

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că în perioada 1 ianuarie 2023 – …