Monday , December 5 2022

Fetiță siriană de 4 ani, găsită moartă în largul coastelor Turciei

refugiati barca

O fetiță siriană de patru ani a murit înecată vineri în largul coastelor Turciei în naufragiul ambarcațiunii la bordul căreia încerca să ajungă, împreună cu alți migranți, în Grecia, la numai două săptămâni de la decesul micuțului sirian de trei ani Aylan, devenit simbol al dramei migranților, relatează AFP.
Victima, care nu a fost imediat identificată, a fost găsită pe o plajă din regiunea Cesme (vest), în fața insulei grecești Chios, a relatat agenția de presă guvernamentală turcă Anadolu.
Potrivit sursei citate, gărzile de coastă turce, care au venit în ajutor, au salvat 14 sirieni, între care opt copii.
La începutul acestei luni, fotografiile cu micul refugiat sirian Aylan Kurdi, găsit înecat pe o plajă din stațiunea turcă Bodrum, a provocat un val de emoție și de indignare la nivel internațional, constrângând UE să-și deschidă frontierele în fața afluxului de refugiați.
De mai multe luni, tot mai mulți refugiați, în cea mai mare parte sirieni, încearcă să traverseze în condiții periculoase Marea Egee (de pe coasta turcă) pentru a ajunge în insulele grecești, poarta de intrare în Uniunea Europeană.
Potrivit unui nou bilanț dat publicității vineri de către vicepremierul turc Numan Kurtulmus, 274 de migranți au murit înecați de la începutul anului în largul Turciei și peste 53.200 au fost salvați de gărzile de coastă turce.
Potrivit acestuia, Turcia adăpostește în jur de 2,2 milioane de sirieni de la începutul războiului civil în țara lor în 2011.
Câteva sute de migranți, în principal refugiați sirieni, se aflau în continuare vineri în împrejurimile orașului Edirne, în speranța de a intra în Grecia. Autoritățile turce le-a interzis anterior accesul la frontieră, situată la circa 10 kilometri distanță.
 

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …