Thursday , February 2 2023

Fetiţă de nouă ani împuşcată mortal în cap de un băiat de opt ani

O fetiţă de nouă ani, din Colibaşi, judeţul Giurgiu, a murit, marţi seară, după ce a fost împuşcată în cap, din greşeală, de un băiat de opt ani, cu o puşcă de vânătoare de calibru 12 milimetri, poliţiştii stabilind că fata se juca în locuinţa băieţelului împreună cu fratele mai mic al acestuia.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, cei trei minori se jucau nesupravegheaţi de către adulţi, iar la un moment dat unul dintre băieţi a găsit arma de vânătoare a bunicului său, pe care a îndreptat-o spre fetiţă. Puşca cu alice s-a descărcat, în urma împuşcăturii fetiţa murind pe loc.
Poliţiştii au stabilit că arma aparţine bunicului băieţilor, vecin cu tatăl fetei, iar la ora actuală anchetatorii cercetează împrejurările în care a ajuns puşca în mâinile minorilor, în condiţiile în care aceasta trebuia să fie încuiată într-un fişet metalic, dezasamblată şi fără muniţie.
“Fetiţa se juca cu alţi doi copii, ambii băieţi, fraţi, unul de opt ani şi unul de cinci ani, în bucătăria locuinţei celor doi băieţi. Aceştia au găsit, la un moment dat, puşca de vânătoare a bunicului lor, S. Gheorghe, în vârstă de 56 de ani, deţinător legal de armă, aceasta fiind neasigurata şi încărcată. Băieţelul de opt ani s-a jucat cu puşca, îndreptând-o spre fetiţa pe care a împuşcat-o de la distanţă mică în cap, aceasta murind pe loc. Copiii sunt vecini, stau la case situate peste stradă şi se jucau în mod obişnuit împreună, iar în momentul în care a avut loc tragedia aceştia erau nesupravegheaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Giurgiu, agent şef Constantin Vasilache.
La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a întâmplat tragedia, anchetatorii ridicând puşca de vânătoare şi sancţionându-l pe proprietarul armei cu suma de 10.000 de lei pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Permisul de deţinere al armei a fost ridicat în vederea anulării, iar cazul a fost preluat de către procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …

One comment

  1. TOATE TIPURILE DE ARME TREBUE TINUTE IN RASTELE DE FER BINE FIXATE SI ICUIATE UNDE ESTE LEGEA SI RESPECTAREA EI VA INTEB CUM E CU CALUL SI POTCOAVELE????