Tuesday , May 28 2024

Fenomen ciudat pe cerul Marii Britanii din cauza urganului Ofelia

Britanicii au putut observa luni dimineața un fenomen rar pe cer, cauzat de urganul Ofelia.
cer uk ophelia

Fenomenul neobișnuit a putut fi văzut în partea sud-vest, nord-vest și nord-est.Mulți britanici au publicat poze pe rețelele de socializare cu soarele care părea să fie roșu, relatează The Telegraph.
Potrivit meteorologilor, soarele pare roșu din cauza unor curenți care au adus praf saharian.
În unele zone, sistemele de iluminat public au fost pornite din cauza faptului că lumina soarelui era blocată parțial de praful saharian.
O femeie a scris pe Instagram: „Pare că se apropie apocalipsa. A mai văzut cineva soarele care pare roșu? Praful combinat cu vântul puternic și rece, ne face sa ne simțim straniu azi. Aveți grijă”.
Meteorologii spun că urganaul Ofelia trage aer și praf din sudul Europei și Africii.
cer uk„Este cu adevărat spectaculos și a atras atenția oamenilor. Am primit multe apeluri”, declară un meteorolog britanic.
Uraganul Ophelia, format în Oceanul Atlantic, a ajuns în Irlanda, luni după-amiază, iar o femeie a fost ucisă după ce un copac s-a prăbuşit peste maşina ei, din cauza vântului puternic.
Serviciul irlandez de Meteorologie a emis alertă cod roşu de vânt puternic începând de luni de la ora 9.00 şi până marţi, la ora 03.00, pentru regiunile Wexford, Mayo, Galway, Kerry, Clare, Limerick, Cork şi Waterford şi cod portocaliu pentru restul ţării.
digi24.ro

Vezi si

Cel mai tânăr candidat la alegerile din iunie are puțin peste 23 de ani, iar seniorul are 100 de ani. Sunt și doi candidați de 95 de ani

Cel mai tânăr candidat la alegerile din 9 iunie are puțin peste 23 de ani, …