Saturday , December 10 2022

Femeia cu barbă i-a scos din minţi pe ruşi: Conchita Wurst, ultima "'armă diabolică" a Occidentului?

conchita

De ce victoria unei ‘femei cu barbă’ la Eurovision i-a stârnit pe ruşi tot atât cât ‘fascismul’ ucrainean? Cotidianul rus Gazeta, preluat de Courrier International, încearcă să ofere un răspuns.
După ce a câştigat cel mai popular concurs muzical din Europa, cântăreţul Thomas Neuwirth, mai cunoscut sub numele de Conchita Wurst, a devenit în câteva ore, în ochii ruşilor, ‘omul Diavolului’, în aceeaşi măsură ca fasciştii şi ‘banderoviştii’ (ucraineni).
Reţelele de socializare ruse, care nu reflectau până atunci decât gusturi muzicale ireproşabile şi o mare toleranţă, au fost copleşite de exclamaţii uimite, de bucurie sau decepţie, după ce starurile-pop s-au manifestat în mod uniform pe scenă. Ca şi cum deodată oamenii ar fi uitat de toate, în aşteptarea rezultatului votului, ţinându-şi respiraţia în faţa ecranelor televizate. Şi când colo, o femeie cu barbă sau, mai exact, un bărbat în rochie! Rusia s-a simţit trasă pe sfoară: Europa contra Rusiei! Un complot, o prăbuşire morală!
Odată concursul terminat, s-a asistat la un linşaj televizat în direct, cu participarea lui Vladimir Jirinovski şi, din fericire, adaugă Gazeta, în absenţa vicepremierului Dmitri Rogozin, cunoscut pentru limbajul său colorat şi agresiv împotriva Occidentului. Ceilalţi politicieni ruşi s-au lansat în ‘Conchitagate’ de la primele ore ale săptămânii lor de lucru.
Astfel, Vitali Milonov, deputat în Sankt-Petersburg (un alt ales cu barbă), i-a trimis o scrisoare deschisă ministrului rus al culturii, pentru a cere măsuri preventive care să o împiedice Conchita Wurst să se producă pe teritoriul rus. Apărătorul caricatural al valorilor morale tradiţionale a conchis prin aceste cuvinte: ‘Personajul şi cântecele pe care le interpretează această creatură cu sex nedefinit sunt jignitoare pentru poporul rus în marea sa majoritate, la fel ca pentru orice alt popor’, citează Gazeta.ru.
Olga Batalina, secretar general adjunct al celui mai mare partid din Rusia, a ţinut de asemenea să se pronunţe: ‘Propaganda unor moduri de viaţă non-tradiţionale, inclusiv a orientării homosexuale, este una agresivă, invazivă şi pare să dea roade, pentru că în numeroase ţări, dintre care unele erau până mai ieri mai degrabă conservatoare şi ataşate tradiţiilor lor, au votat pentru această Conchita Wurst bărboasă, făcând din ea un ideal moral şi erijând-o în exemplu pentru tinerele generaţii. Aceasta arată foarte bine ce trebuie să faci pentru a reuşi în Europa’.
Primarul Omskului, Viaceslav Dvorakovski, a încercat, potrivit Gazeta, să prindă doi iepuri deodată, denunţând în acelaşi timp victoria unui bărbat cu plete la Eurovision şi ultimele evenimente din Ucraina. ‘Sunt cu adevărat surprins de Europa, unde opinia publică, la fel ca responsabilii politici ştiu foarte bine că forţele naţionaliste fasciste sunt sursa tuturor problemelor în Ucraina, însă în pofida acestui lucru Europa preferă să difuzeze informaţii false. În opinia mea, Europa ia în derâdere dreptul internaţional, ea şi-a pierdut orice voinţă şi autoritate. Iată de ce estimez că ceea ce s-a întâmplat la Eurovision constituie o formă de perversiune, o lectură pervertită a dreptului’, a declarat Dvorakovski luni.
La rândul său, deputatul comunist Valeri Raşkin nu a ezitat să îndemne Rusia să se retragă din competiţia Eurovision, pentru a fi creat un concurs alternativ, Vocea Eurasiei.
Pe micile ecrane, vedetele ruse oscilează între mesaje de susţinere şi de respingere a femeii cu barbă, în timp ce operaţiunea ‘Rade-ţi barba dacă nu eşti Conchita’ este în toi.
Inutil, scrie Gazeta, să mai amintim de toţi cei care s-au simţit ultragiaţi şi umiliţi de povestea lui Boris Moiseev (celebru dansator şi cântăreţ rus, gay declarat), membru al Partidului Rusia Unită, sau de cea a grupului T.A.T.U., ‘duetul lesbian’ cel mai celebru din Rusia, cu o melodie (‘Nas ne dagoniat’) care i-a acompaniat pe sportivii ruşi în timpul festivităţilor de deschidere a Jocurilor Olimpice.
Inutil să li se amintească acestor oameni că au fost timpuri când un alt bărbat îmbrăcat în femeie, supranumit Verka Serdiucika (interpret foarte popular, care a reprezentat Ucraina şi s-a clasat pe locul doi la Eurovision în 2007), rămâne apreciat în Rusia, la nunţi şi petreceri. Sau că în fiecare weekend milioane de telespectatori se delectează urmărind pe primul canal al televiziunii ruse glumele răutăcioase ale unor tipi deghizaţi în bunicuţe, subliniază Gazeta.
Însă toţi aceştia sunt ‘homosexualii noştri’, ‘travestiţii şi clovnii noştri naţionali’. În ochii concetăţenilor ruşi, ei nu fac propagandă homosexuală în rândul minorilor şi nu practică sodomia: ‘Nu, Sodoma este acolo, în Europa, tărâmul acestui bărbat în rochie, al acestei femeie cu barbă’.
În acest context, ideea înfiinţării concursului muzical Vocea Eurasiei nu este decât începutul. După aceasta, se va crede, probabil, necesară editarea, de cele două camere ale parlamentului rus, a unei legi speciale numite ‘a Eurovisionului’ şi a unei rezoluţii ‘Conchita’. Combinaţia dintre barbă şi părul lung va fi adăugată pe lista ‘semnelor ostentative’ de propagandă ‘a ceea ce ştiţi voi’, ceea ce îi va obliga pe ruşi să corecteze stilul lui Nikita Djigurda (actor şi cantautor celebru în Ucraina şi în Rusia). Chiar dacă acesta face furori, ruşii se vor supune (noilor directive). Freddie Mercury va fi, probabil, primul exclus de pe lista oficială a interpreţilor autorizaţi pe care o va redacta Ministerul Culturii al Federaţiei Ruse.
În ceea ce priveşte vedetele ‘locale’, Boris Moiseev şi fetele de la T.A.T.U., ele vor fi lăsate în pace, pentru a demonstra că Rusia ştie să fie tolerantă, pentru a arăta că ruşii nu sunt obscurantişti şi că au propriile valori. Desigur, vedetele din Rusia nu sunt mult mai bune decât Conchita, însă cel puţin ele sunt ruse, sunt ‘de aici’ şi sunt ‘atât de convenţional non-convenţionale’, conchide Gazeta. (Agerpres)

Vezi si

Inscripție ”NAZI BANK” pe peretele unei sucursale Raiffeisen din Cluj-Napoca. Poliția a demarat verificări

Polițiștii clujeni au demarat cercetări vineri în contextul inscripționării unor mesaje pe fațada unei clădiri …