Monday , December 5 2022

Femeia care a şantajat-o pe şefa ÎCCJ, reţinută de DNA

ciocanel

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea inculpatei Mariana Rarinca, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj asupra preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu. Aceasta va fi prezentată marţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
“Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în perioada aprilie 2014 – 3 iunie 2014, inculpata Mariana Rarinca a ameninţat persoana vătămată, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial. Mai mult, inculpata a ameninţat persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post de televiziune) a unor date compromiţătoare despre aceasta şi familia acesteia, susţinând că deţine înscrisuri şi alte mijloace de probă cu care îşi poate proba afirmaţiile”, se arată într-un comunicat al DNA postat marţi pe site-ul instituţiei.
Sursa citată precizează că, în schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii presupus compromiţătoare, inculpata Rarinca i-a pretins persoanei vătămate suma de 20.000 de euro într-o convorbire telefonică.
În acest caz, procurorii DNA au efectuat luni trei percheziţii în municipiul Galaţi, beneficiind de sprijin de specialitate din partea SRI.
 

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …