Tuesday , August 16 2022

FBI: Nu există o legătură evidentă între SI și masacrul de la Orlando

orlando2

Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat duminică atacul armat de la Orlando, însă responsabili americani subliniază că nu există nicio legătură evidentă între mișcarea jihadistă și masacrul comis în cursul nopții de sâmbătă spre duminică într-un club de noapte gay din Florida, transmite Reuters.
Revendicarea SI a fost difuzată de Amaq, agenția “oficială” de presă a organizației jihadiste.
“Atacul armat care a vizat un club pentru homosexuali din orașul Orlando, în statul american Florida, făcând peste 100 de morți și răniți, a fost executat de un luptător al Statului Islamic”, a afirmat Amaq într-un scurt comunicat, citând “o sursă”.
Atacatorul a fost ucis de forțele de ordine după ce a făcut cel puțin 50 de morți și 53 de răniți. Potrivit autorităților americane, este vorba despre Omar Seddique Mateen, 29 de ani, fiul unor imigranți afgani născut la New York, scrie Agerpres.
Un oficial din cadrul poliției federale americane (FBI) a afirmat că este posibil ca Omar Seddique Mateen să fi fost atras de SI, dar dovada unei legături efective între suspect și organizația jihadistă necesită investigații dintre cele mai ample.
Trei responsabili americani apropiați anchetei au afimat că niciun element nu permite să se stabilească o legătură directă între acest măcel și o organizație islamistă.
 
 

Vezi si

Prognoza până la jumatatea lunii septembrie. Va fi mai cald decât în mod normal

Temperaturile vor fi peste cele normale pentru această perioadă, arată prognoza publicată marți de Administrația …