Monday , October 18 2021

Favipiravir, medicamentul recomandat în tratarea COVID la domiciliu, în stadii de debut, este de negăsit în farmacii

Favipiravir, un medicament esenţial pentru tratarea persoanelor infectate cu SARS-COV 2 este de negăsit în farmaciile din ţara noastră. Conform protocolului Ministerului Sănătăţii, acesta poate fi prescris de medicii de familie pacienţilor aflaţi la domiciliu.

Favipiravirul, un medicament care poate fi prescris de medicii de familie pacienţilor cu forme uşoare şi medii de COVID, la domiciliu, în faza de debut a bolii, nu poate fi nici acum prescris, pentru că nu se găseşte în farmacii.

”Medicamenul este important pentru că oferă o șansă importantă pentru cei care au boli asociate. Am vorbit de comorbidități care pun pacienții la risc, pentru toți acești pacient se preferă administrarea precoce a unui antiviral care a dovedit că are efect bun, primul s-a administrat în spital, iar acesta care se dă ca medicamnet, din păcate acest medicament nu există în farmacii, cu toate că protocolul arată că poate fi prescris de medicii de familie. Nu a fost în farmacii decât pe hârtie, doar în spitale.

Să se găsească de cumpărat, multe persoane ar prefera să îl cumpere, daca s-ar găsi o soluție de compensație, dar cel mai important: ar ține acasă persoanele cu forme ușoare, ar degreva spitalele, ar trebui să internăm doar cazurile complicate. Din păcate acest medicament nu exista în farmacii, cu toate că protocolul arată că poate fi prescris de medicii de familie, ar trebui să inernam doar cazurile complicate” a spus medicul Sandra Alexiu la Antena 3.

Vezi si

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în următoarea lună

Temperaturile vor fi puțin mai ridicate decât în mod normal în următoarele 4 săptămâni, iar …