Wednesday , February 8 2023

Falsă alarmă de incendiu la un avion Wizz Air plin de români

Sâmbătă seară, călătorii de pe cursa Wizz Air Debrecen – Paris au fost debarcați pe tobogane pe ușa din față a aeronavei pe fondul unui posibil incendiu. Zeci de pasageri români din Satu Mare și Maramureș se aflau la bord în acel moment. Echipaje de pompieri au intervenit la ora 18.35 (19.35, ora României) la un avion de pasageri care avea destinaţia Paris, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Debrecen, Krisztina Nagy, citată de site-ul de ştiri Civishir.hu. La bordul avionului companiei Wizz Air erau 180 de pasageri şi membri ai echipajului. Nicio persoană nu a fost rănită.

In acest context, reprezentanții Wizz Air au transmis sâmbătă seară că în cazul incidentului de pe ruta Debrecen – Paris pompierii nu au constatat niciun incendiu și impresia de fum ar fi fost generată de luminile din spate ale aeronavei și de vaporii lichidului de degivrare.

“Aeronava programată să efectueze zborul Wizz Air W6 7867 de la Debrecen la Paris Beauvais din 4 ianuarie 2020, a trebuit să fie evacuată în timpul operațiunii de degivrare obligatorie anterioară zborului de pe aeroportul din Debrecen. Serviciul de handling de la sol și pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei. Echipajul a inițiat procedurile standard și a evacuat în siguranță aeronava prin intermediul toboganelor frontale. Toți pasagerii au părăsit aeronava în siguranță. Aeronava a fost inspectată de serviciul de pompieri al aeroportului și de echipele tehnice, care au confirmat că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, și vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzația de fum. Pasagerilor zborului li se asigură cazare și mese, întrucât zborul respectiv și cel de întoarcere – Beauvais-Debrecen – vor fi reprogramate mâine dimineață (5 ianuarie)”, au transmis reprezentanții companiei.

Precizările vin în contextul în care

Vezi si

Proiect de lege: Zi liberă pentru angajați la aniversarea zilei de naștere

Mai mulţi senatori au depus, la Parlament, un proiect prin care propun ca angajații să …