Friday , May 31 2024

Fake news. Corespondentul El Mundo, acuzat ca a fabricat reportajul despre socrii lui Puigdemont de la Vaslui

Jurnalista Simona Danda, din Vaslui, care apare coautor al reportajului despre socrii de la Vaslui ai liderului catalan Carles Puigdemont publicat duminică, 29 octombrie, de publicaţia spaniolă El Mundo, afirmă că materialul este o ştire inventată de corespondentul El Mundo din România, care nu ar fi intrat în casa soţilor Topor şi nu a discutat nicio clipă cu aceştia. 
Topor

Simona Danda este jurnalist al ziarului Vremea Nouă din Vaslui, iar numele ei apare coautor al articolului publicat în El Mundo, respectiv autor al fotografiilor cu părinţii Marcelei Topor. În plus, în reportaj se precizează că ea este cea care l-a condus pe jurnalistul publicaţiei spaniole acasă la soţii Topor din Vaslui şi l-a ajutat la documentarea materialului.
Simona Danda, jurnalist la Vremea Noua, l-a însotit pe autorul materialului, Alexandru Petrescu, la casa familiei Topor din Vaslui.
“Nu am intrat nicio clipã în casa familiei Topor si nu am vorbit (n.r. în ziua de 26 octombrie) cu niciunul dintre membrii acesteia. Prin urmare, nici fotografiile nu sunt actuale. Sunt de acum un an, când ziarul Vremea Nouã a publicat articolul “Exclusiv! Povestea vasluiencei care a ajuns Prima Doamnã a Cataloniei”. Dacã veti privi cu atentie imaginile din articolul apãrut în El Mundo si cele din Vremea Nouã, veti observa cã oamenii sunt îmbrãcati la fel, doar culorile diferã. Au fost modificate. Culoarea gri a devenit albastrã, iar rosul închis, rosu deschis.
În reportajul publicat în El Mundo, corespondentul român precizează că ar fi fost invitat în locuinţa socrilor Topor, unde ar fi fost servit cu ţuică şi brânză, potrivit tradiţiei, şi că mama Marcelei Topor i-ar fi povestit cum fiica ei mergea frecvent la vrăjitoare, încă din timpul adolescenţei. Jurnalista Simona Danda afirmă că toate aceste detalii sunt pure fabulaţii, mama Marcelei Topor refuzând in realitate orice dialog.
M-am trezit inclusã într-un material în care nu mi s-a cerut acordul si nici pãrerea. Stiam cã ajut un jurnalist sã ia legãturã cu familia Topor, nu cã voi fi coautor al unui articol pur si simplu inventat. De altfel, nu stiu nici cum de am ajuns coautor, cãci nu am scris niciun cuvânt în articol. Înteleg, însã, cã asta a fost o formã de a se “spãla pe mâini”, invocând “am precizat sursele””.
Aflați povestea uluitoare de pe vremeanoua.ro.

Vezi si

Ministerul Educației majorează sumele asistenților de la examenele naționale, definitivat și titularizare

Ministerul Educaţiei propune majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi …