Saturday , December 3 2022

Explozie soldata cu doi morţi şi trei răniţi la o fabrică de cherestea, în Neamţ

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa, în urma unei explozii produse, vineri după-amiază, la o fabrică de cherestea din localitatea Borleşti din judeţul Neamţ.
Directorul Serviciului de Ambulanţă Neamţ, Letiţia Dămoc, a declarat că în urma exploziei două persoane au murit, una fiind sfârtecată, iar alte trei sunt rănite.
Ea a precizat că cei trei răniţi sunt în stare stabilă, aceştia suferind arsuri, precum şi fracturi la stern, la coaste şi picioare.
La faţa locului se află două ambulanţe şi un echipaj de prim-ajutor al ISU Neamţ.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, Iulian Jugan, declara pentru MEDIAFAX că explozia nu a fost urmată de incendiu.
La faţa locului se află şi un echipaj de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, iar în urma unei anchete se va stabili dacă a fost vorba despre o eroare umană sau despre o defecţiune tehnică.
Una dintre victime, preluată de un elicopter SMURD
Una dintre victime, care are arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului, va fi preluată de un elicopter SMURD şi transportată la Iaşi sau Bucureşti, nefiind exclus să fie preluaţi şi ceilalţi doi răniţi.
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a precizat că unul dintre răniţi este în stare foarte gravă, având arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului.
El a spus că un elicopter SMURD îl va prelua pe bărbat, iar echipajul medical va decide, în funcţie de condiţiile meteorologice, dacă îl va transporta la un spital din Capitală sau din Iaşi.
De asemenea, Raed Arafat a spus că starea celorlalţi doi răniţi este evaluată la această oră şi urmează să se decidă dacă este necesară şi preluarea acestora de către elicopterul SMURD.
Explozia s-a produs la un cazan sub presiune
Potrivit comandantului Poliţiei Judeţene Neamţ, Dorel Manolea, explozia de la fabrica de cherestea s-a produs, cel mai probabil, la cazanul sub presiune de la instalaţia de uscare a lemnului.
Dorel Manolea a declarat corespondentului MEDIAFAX că potrivit primelor cercetări, la fabrica de cherestea de la Borleşti a explodat un cazan sub presiune de la instalaţia de uscare a lemnului.
Manolea a precizat că în prezent se fac cercetări privind condiţiile care au dus la producerea acestui incident.
Potrivit sursei citate, ancheta va fi făcută împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) şi ai Parchetului, fiind vorba de un accident de muncă.
Firma este amplasată pe drumul care duce spre Mănăstirea Nechit, departe de gospodăriile localnicilor.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …