Sunday , December 4 2022

VIDEO. Explozie și incendiu la Rafinăria Petromidia. Un mort și mai mulți răniți. Norul de fum alungă turiștii de pe plajă

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Un bărbat care fusese dat dispărut a fost găsit mort în interior. Alte cinci persoane au fost rănite, una având arsuri pe 45% din corp. Doi dintre ei sunt internați la Spitalul „Floreasca”. Intervenția la fața locului este în plină desfășurare, șeful DSU Raed Arafat declarând că în zonă este încă flacără deschisă și că pot apărea complicații. Oamenii din localitățile învecinate au primit mesaj RO-Alert să rămână în locuințe și să nu deschidă geamurile. 

15.03: ”În acest moment, incendiul din cadrul instalației este izolat și stabilizat, echipele interne și externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp” – comunicat al Rompetrol Rafinare

15.00: Noul bilanț al incendiului:

  • 1 deces
  • 1 angajat dat dispărut
  • 5 răniți

14.59: O persoană dispărută a fost găsită decedată, a anunțat prefectul de Constanța, Silviu Coșa, citat de Agerpres

14.20: Purtătoarea de cuvânt a ISU Constanța a anunțat că la acest moment sunt cinci persoane rănite și una dispărută

14.17: Situația celor doi arși internați la Spital Clinic Județean de Urgență Constanța: Din prima evaluare, este vorba despre 2 persoane cu vârsta în jurul a 50 de ani, 1 persoană cu arsură pe 40% din suprafața corporală, grad II A/II B, și 1 persoană cu arsură pe 35% din suprafața corporală, grad II A/II B. (Sursa: Ministerul Sănătății)

14.15: Circa 50 de pompieri încearcă să stingă incendiul de la Petromidia, potrivit ISU Constanța

13.58: Premierul Florin Cîțu, mesaj pe Facebook: ”I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat și șefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la fața locului și să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie. În aceeași măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situația să fie sub control și să fie evitată producerea altor victime.
De asemenea, i-am cerut șefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalți specialiști, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranță, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă”.

13.56: Raed Arafat, șeful DSU, a declarat la Antena 3 că ar exista 4 victime, și nu 6, așa cum a transmis ISU Constanța

13.48: ISU: Una dintre victime, cu arsuri pe 45% din suprafața corpului, a fost transportată cu elicopterul SMURD la spital. O alta, cu arsuri la nivelul feței, a fost transportată de asemenea la spital. Altă victimă are un traumatism la picior, alta – traumatism lombar transportată la spital, o alta cu arsuri minore.

13.44: ISU – sunt șase persoane rănite în urma exploziei și o persoană dispărută

13.43: Echipajele de salvatori continuă căutarea persoanei dispărute. Instalația arde în continuare cu flacără, potrivit surselor G4

13.39: Compania Rompetrol a furnizat prima reacție oficială, confirmând că explozia a avut loc la instalația de producție a motorinei, informație publicată în premieră de G4Media. Mai jos, comunicatul integral:

”In cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinariei Petromidia, in cadrul instalatiei de hidrofinare petrol motorină (HPM).
Conform procedurilor interne de gestionare a situatiilor de criza, procesele tehnologice din cadrul rafinariei au fost sistate in conditii de siguranta. In acest moment, echipele de interventie actioneaza pentru controlul si stingerea incendiului. Vom revenim cu mai multe detalii, in cel mai scurt timp. Multumim autoritatilor pentru profesionalismul si promptitudinea cu care au reactionat la acest incident”.

surse: Digi24, G4Media

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …