EXPLOZIE pe aeroportul din Shanghai. Trei persoane au fost rănite

reportersite
12 iunie 2016, 18:38

aeroport shanghaiO explozie provocată de „materiale explozibile improvizate” a provocat duminică rănirea a trei persoane pe un terminal al aeroportului internațional Pudong din Shanghai. Autorul atacului şi-a tăiat gâtul imediat după explozie.

Explozibilii erau „improvizați având la bază artificii” și în prezent se derulează o investigație, relatează agenția oficială Xinhua pe contul său de Twitter, adăugând că orarul zborurilor nu a fost afectat.

Xinhua a postat imagini preluate de pe conturile de social media ale pasagerilor în care se poate vedea mulțimea adunată în apropierea birourilor de check-in și evacuarea unui rănit pe o targă de către personalul medical.

Incidentul a avut loc în jurul orei 14.30 locale pe Terminalul 2 al aeroportului, potrivit postării pe site-ul de socializare Weibo a Xinmin Evening News, media de stat cu sediul în Shanghai.

„Mai mulți comentatori online au declarat pentru Xinmin News că la momentul exploziei au văzut fum ieșind din zona birourilor de bilete. Apoi polițiști înarmați au venit la fața locului și zona a fost izolată”, relatează Xinmin Evening News în postarea sa de pe Weibo.

Agenția oficială chineză Xinhua mai relatează că rănile suferite de persoane afectate de deflagrație sunt ușoare.