Explozie a unei masini în trafic la Berlin. Soferul a murit pe loc. Prima ipoteză: ATENTAT

reportersite
15 martie 2016, 15:52

masina berlinO maşină a explodat în trafic la Berlin. Prima ipoteză a autorităţilor este aceea a unui atentat cu bombă. Poliţia a recomandat cetăţenilor să nu folosească mijloacele de transport în zonă.

Poliţia din Berlin a anunţat că suspectează faptul că o bombă a cauzat explozia în urma căreia şoferul autoturismului a murit.

masina berlin1Deflagraţia s-a produs, potrivit adjunctului poliţiei din Berlin, Carsten Muller, în cartierul Charlottenburg, din vestul Berlinului. Autorităţile au demarat deja o anchetă, pornind de la ipoteza montării unui dispozitiv explozibil pe maşină.

Pentru început, anchetatorii vor încerca să stabilească identitatea bărbatului decedat şi să afle detalii despre maşină, un Volkswagen Passat argintiu.

Poliţia le-a cerut locuitorilor din zona unde a explodat o maşină marţi dimineaţă să nu iasă din case şi să nu se apropie de ferestre, pentru că este posibil ca o nouă deflagraţie să aibă loc în curând, scrie Berliner Zeitung citat de Russia Today.

Dieter Wiefelsputz, un expert din cadrul Partidului Social Democrat german, a spus, însă, că incidentul este un act de vandalism, nu de terorism.