Tuesday , December 6 2022

Explozia de la Braşov: Unul dintre răniţi a murit, doi pacienţi sunt în stare gravă la Terapie Intensivă

explozie brasov

Şase persoane au fost rănite în urma exploziei urmate de un incendiu care s-a produs, joi seară, la fabrica de pâine Vel Pitar din Braşov. Din păcate, unul dintre răniţi a murit vineri dimineaţă la spital. Alţi doi sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă. Deflagraţia s-ar fi produs din cauza nerespectării concentraţiei pulberilor de făină emanate în spaţiu închis, potrivit primelor cercetări la faţa locului, a declarat, primarul Braşovului, George Scripcaru.
Bilanţul exploziei de la Braşov e unul trist. Prefectul Mihai Mohaci a confirmat, vineri dimineaţă, că una dintre victime a decedat. Este vorba despre bărbatul care căzut în interiorul buncărului de la 15 metri și a fost prins sub un planșeu.
O explozie, urmată de un incendiu, a avut loc joi seara la o fabrică de pâine din Brașov. Prefectul Mihai Mohaci a declarat că cinci persoane rănite, în stare conștientă, au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență.
Primarul Brașovului, George Scripcaru, a declarat că explozia s-ar fi produs din cauza acumulării de pulbere de făină și a ventilației necorespunzătoare din fabrică. “Se pare că e din cauza pulberii de făină care s-a acumulat, din cauza faptului că ventilația nu a fost cea care trebuia, la parametrii normali. Din cauza acestor pulberi care intră și în contact cu haine sau cu echipament se produc scântei și, de aici, explozia care s-a produs”, a mai spus el.
Dintre cele şase persoane care au ajuns la spital, trei persoane au fost internate la secţia de Chirurgie plastică cu arsuri pe corp, două sunt în stare mai gravă după ce au suferit arsuri ale căilor aeriene şi sunt internate la Terapie Intensivă, iar bărbatul scos de sub dărâmături se află, de asemenea, internat la ATI cu arsuri pe corp şi politraumatisme în urma prăbuşirii. Vineri dimineaţă, unul dintre răniţi a murit.
O echipă de specialişti de la INSEMEX Petroşani va face o expertiză în în cazul exploziei de joi seară, produsă la o fabrică de pâine din Braşov, a declarat inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Nicolae Danteş Bratu, după ce a ajuns la locul deflagraţiei.
Momentul exploziei a fost surprins de camerele de luat vederi ale televiziunilor care transmiteau partida de pe Stadionul Tineretului.
Incendiul de la Braşov vine la o săptămână după tragedia din Club Colectiv din Bucureşti. Un incendiu izbucnit din cauza unor efecte pirotehnice folosite într-un concert, care au aprins buretele fonoizolant din club, s-a soldat cu moartea a 32 de persoane şi rănirea altor 180. În prezent 130 de răniţi sunt încă în spitale, din care 83 în stare critică şi gravă.
romaniatv.net
 

Vezi si

Viena, „capitala economică“ a României, îşi refuză „ţara“ de la admiterea în Schengen

Austria este singurul stat membru al Uniunii Europene care se opune azi aderării României la …