Wednesday , February 1 2023

Expert britanic: Virusul Ebola ar putea fi folosit de teroristi pentru o bombă biologică

ebola

Virusul Ebola ar putea fi folosit de terorişti pentru a crea o armă capabilă să ucidă numeroase persoane în Marea Britanie, a declarat un expert de la Universitatea Cambridge, citat de Daily Mail, în ediţia electronică.
În timp ce temerile cresc cu privire la răspândirea bolii în Africa de Vest, expertul în antropologie biologică Peter Walsh a declarat că deşi riscul ca virusul să ajungă în Marea Britanie este mic, grupări precum Al-Qaida l-ar putea folosi pentru a crea o armă.
Walsh susţine că chiar dacă un pasager al unei curse aeriene aduce fără să vrea Ebola în Marea Britanie, medicii sunt capabili să oprească răspândirea virusului. “Un risc mai mare şi mai grav este ca o grupare să reuşească să folosească virusul şi să îl răspândească prin explozia unei bombe într-o zonă foarte populată”, a declarat Walsh pentru The Sun.
“Doar câteva laboratoare din lume deţin virusul Ebola, iar ele sunt foarte bine protejate. Riscul este ca un grup terorist să încerce să obţină virusul din Africa de Vest”, a explicat el.
Epidemia de Ebola este neobişnuită pentru această parte a Africii, boala dezvoltându-se în special în centrul şi estul continentului. Primele simptome ale infectării cu virusul Ebola includ febră, dureri de cap, de muşchi şi dureri în gât, în timp ce în stadiile ulterioare, bolnavii încep să sângereze intern şi extern, deseori prin nas şi urechi şi ajung să le cedeze organele. (Mediafax)

Vezi si

Alexandru Piţurcă şi directorul Romarm vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, marţi noaptea, cererea DNA de arestare preventivă …