Saturday , March 2 2024

Exercitii militare de proportii in Rusia, inclusiv nucleare. Putin, prezent

exercitii militare

Presedintele Vladimir Putin supravegheaza joi conditiile in care are loc exercitiul militar la care participa fortele nucleare ale Rusiei, in contextul escaladarii tensiunilor din Ucraina.
In timp ce Putin sustine ca exercitiul a fost planificat inca din noiembrie, organizarea acestuia este facuta in momentul in care relatiile dintre Rusia si Occident se afla in cel mai dificil moment al lor de la terminarea Razboiului Rece, arata Huffington Post.
Putin, vorbind de la sediul ministerului Apararii, unde supravegheaza manevrele militare impreuna cu mai multi lideri ai unor foste republici sovietice membre ale Organizatiei Tratatului de Securitate Colectiva, a declarat ca exercitiul implica militari de pe intreg teritoriul Rusiei, inclusiv unitati cu capacitati nucleare.
Potrivit presei ruse, exercitiul simuleaza un contraatac masiv cu lovituri nucleare ca raspuns la o agresiune inamica. Limbajul in care sunt descrise manevrele este deosebit de agresiv, lucru care reflecta tensiunile dintre Rusia si puterile occidentale legate de situatia din Ucraina.
Ca parte a manevrelor, o racheta balistica intercontinentala Topol, lansata de pe o platforma din regiunea Plesetk din nord vestul Rusiei a lovit cu succes o tinta dintr-un poligon aflat in estul peninsulei Kamciatka, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apararii.
Doua submarine nucleare rusesti, Tula si Podolsk, din Flota Nordului si flota Pacificului, au executat de asemenea trageri cu rachete balistice intercontinentale.
Tot joi, un grup de nave de lupta din Flota de Nord a Rusiei, intre care portavionul Admiral Kuznetov si crucisatorul greu dotat cu rachete purtatoare de ogive nucleare Petr Velikii, au intrat in Canalul Manecii indreptandu-se spre Marea Nordului inainte de a intra in apele Atlanticului de Nord-Est.
Odata ajunse in Atlantic, avioanele de pe Admiral Kuznetov vor executa exercitii de lupta aeriana. (ziare.com)

Vezi si

Moment istoric: Biserica Ortodoxă Română binecuvântează crearea unei structuri religioase în Ucraina

În cadrul ședinței de lucru desfășurate la Palatul Patriarhiei de la București, la data de …