Sunday , January 16 2022

Examenul de titularizare ar putea avea loc în 29 iulie 

Examenul de titularizare ar putea avea loc în 29 iulie, au declarat surse din sistemul de educație. Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede, printre altele, deblocarea organizării examenului național de titularizare în perioada stării de alertă.

examen, titularizare, profesori, Obiectiv

Surse din sistemul de educație au precizat, pentru Mediafax, că examenul de titularizare, suspendat din cauza măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, ar putea fi organizat în 29 iulie.

Concursul național de titularizare 2020 a fost suspendat în 17 iunie, potrivit Ordinului semnat de ministrul Educației, Monica Anisie, chiar înainte de începerea înscrierilor.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ.

Potrivit unui amendament inițiat de senatorul PSD Mihnea Costoiu la legea pentru aprobarea OUG 58/2020, „pe durata stării de alertă, în instituțiile şi autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepţia celor prevăzute la alin. [1] şi (2], precum şi la art. 11 si 12, precum şi posturile de predare vacante din unitățile de învățământ preuniversitar și a posturilor și funcţiilor vacante din instituțiile de învățământ superior, institutele de cercetare, Academia Română și academiile de ramură”. (Mediafax)

Vezi si

Cutremur de 4,5 în România, produs duminică după-amiază. Este al treilea în ultimele 24 de ore

Un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter a avut loc în România duminică, 16 …