Thursday , February 9 2023

EVALUAREA NATIONALA. Subiectele la matematica primite de elevii de clasa a VIII-a

matematica1

matematica2Aproximativ 167.000 de absolvenţi ai claselor a VIII-a susţin miercuri, 25 iunie, ultima probă din cadrul examenului de Evaluare Naţională, la matematică.
Emoţiile eleviilor vor lua sfârşit vineri, 27 iunie, când vor fi afişate Rezultate Evaluare Naţională 2014.
Elevii de clasa a VIII-a care au susţinut astăzi proba la matematică din cadrul examenului de Evaluare Naţională au primit varianta numărul 3 din cele zece posibile. La primul subiect au avut de făcut, printre altele, un calcul simplu unde trebuiau să ţină cont de ordinea operaţiilor, un exerciţiu cu procente, o problemă de geometrie plană cu două cerinţe.
La subiectul al doilea au avut de desenat o prismă, de calculat o medie geometrică, o altă problemă cu procente, precum şi o funcţie. La subiectul al treilea, elevii au avut de rezolvat două probleme, una de geometrie plană şi una de geometrie în spaţiu, fiecare cu câte trei cerinţe.
În cadrul examenului de Evaluare Naţională 2014, proba la matematică cuprinde trei subiecte, cu mai multe subpuncte. Teoretic, primul subiect nu ar trebui să pună niciun fel de problemă niciunui absolvent al clasei a VIII-a. Timpul de lucru la proba de matematică este de 2 ore.

Vezi si

Guvernul va acorda crescătorilor de vaci de lapte 73 euro/animal

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de la …