Saturday , July 31 2021

Europenii vor avea portofel digital. Ce conține, pe lângă actul de identitate

Comisia Europeană va propune joi introducerea aşa-numitelor portofele digitale, care vor oferi acces la o gamă largă de servicii pentru cei 450 de milioane de locuitori ai Uniunii Europene. Portofelul digital va funcționa ca un act de identitate electronic, pe care cetățenii UE pot stoca date personale şi documente oficiale, precum permise auto, reţete medicale şi diplome de studii.

“Conform noilor reguli, Portofele Digitale Europene vor fi disponibile pentru toţi”, se arată într-o variantă preliminară a propunerii consultată de Bloomberg și citată de Digi24.

Mai multe state europene oferă deja forme digitale de acte de identitate, astfel că noua aplicaţie propusă de Executivul comunitar ar interacţiona cu sistemele existente şi ar oferi cetăţenilor UE dreptul la un serviciu care este recunoscut la nivelul întregului bloc comunitar.

Portofelul digital (e-wallet) nu va fi obligatoriu, susţine Bloomberg, potrivit Agerpres.

Graţie noilor portofele digitale, care vor fi sub forma unei aplicaţii pe telefon, similare cu cele utilizate pe telefoanele Android şi Apple, cetăţenii UE vor putea să închirieze automobile în afara ţării lor de origine, să îşi dovedească vârsta, să solicite un împrumut, să deschidă un cont bancar, să depună o declaraţie fiscală şi să se înscrie la o universitate.

Comisia Europeană şi-a propus să livreze un instrumentar tehnic care să poată fi folosit la introducerea portofelelor digitale până în luna octombrie 2022.

 

Vezi si

Raed Arafat, referitor la persoanele care se întorc în România din zona roșie: Doar cei vaccinați nu intră în carantină

Doar persoanele vaccinate anti-COVID care se întorc în România din țări aflate în “zona roșie” …