Thursday , November 30 2023

Emil Boc: Guvernul îsi poate asuma raspunderea pentru legea salarizarii si legea Educatiei

Guvernul ar putea s\-[i asume r\spunderea pe legea salariz\rii unitare în sistemul bugetar pentru anul 2011 [i pe legea Educa]iei Na]ionale, a declarat, luni, pre[edintele PDL, premierul Emil Boc, dup\ consult\rile de la Palatul Cotroceni, cu [eful statului, Traian B\sescu.

Coali]ia de guvernare se va reuni luni, de la ora 19,00, pentru a decide o serie de m\suri, printre care [i modalitatea de adoptare a celor dou\ acte normative.
“Din punctul meu de vedere, putem avea, cu privire la legea Educa]iei [i legea salariz\rii, în analiz\, în vederea promov\rii, inclusiv asumarea r\spunderii. Cred c\ aceste dou\ legi nu pot suferi amânare, atât legea Educa]iei – care se afl\ de atâta vreme în dezbatere public\, inclusiv în dezbatere parlamentar\, fiind adoptat\ de o Camer\, dar, din nefericire, blocat\ la Senat, [i de care depinde reforma în domeniul Educa]iei -, cât [i legea salariz\rii personalului bugetar, de care depinde atât bugetul de stat, cât [i salariul bugetarilor pe anul 2011. Din acest punct de vedere, vom adopta în coali]ie acest subiect”, a spus Boc.
El a ad\ugat c\, în perioada urm\toare, “cu maxim\ urgen]\ [i responsabilitate”, trebuie adoptate legea Educa]iei Na]ionale, legea salariz\rii unitare [i legea care vizeaz\ accelerarea proceselor judiciare.
Premierul a eviden]iat importan]a legii acceler\rii proceselor invocând Mecanismul de Cooperare [i Verificare pe Justi]ie al Comisiei Europene asupra României.

Vezi si

Un polițist botoșănean s-a sinucis pe mormântul fetiței sale, Andreea, chiar în ziua de Sf. Andrei

Un poliţist a fost găsit mort, joi, 30 noiembrie, în cimitirul din Vlăsineşti, judeţul Botoşani. …