Saturday , January 28 2023

Emil Boc, audiat în comisia alegerilor din 2009. Ce spune despre Oprea și Maior

boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri, la Comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din anul 2009, că fostul ministru Gabriel Oprea a fost performant iar fostul șef al SRI George Maior a reprezentat „un pilon de stabilitate” instituțională.
„Ministrul Oprea a fost un ministru performant și în baza aceasta l-am apreciat. A fost un ministru care și-a respectat angajamentele din programul de guvernare, un om care un cuvânt dat în Guvern l-a respectat și și-a dus la îndeplinire mandatul pe Ministerul Apărării Naționale. La fel, colaborarea instituțională exista în materia legală între Guvern și SRI, a fost impecabilă. (…) Consider că domnul Maior, în perioada în care a deținut această funcție, a fost un pilon de stabilitate instituțională și de creștere a prestigiului instituției în relațiile interne și internaționale”, a spus Emil Boc, potrivit Agerpres.
El a afirmat că întâlnirile cu șeful SRI se rezumau doar la reuniunile CSAT.
Întrebat dacă în cazul în care ar fi știut despre întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea l-ar mai fi cooptat pe acesta în Guvern, Emil Boc a răspuns: „Dumneavoastră știți că în politică nu discutăm dacă și cu parcă, lucrurile se întâmplă pur și simplu pe baza datelor pe care le ai la momentul în care iei o decizie”.

Vezi si

CNSU decretează stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea …