Friday , September 30 2022

UPDATE2: Elicopter SMURD, cu 4 persoane, s-a prabusit pe Lacul Siutghiol. O femeie medic salvata, in stare grava. Ceilalti trei sunt cautati in apa

smurd siutghiol


UPDATE2: Potrivit oficialilor din cadrul Aeroportului Tuzla, elicopterul aterizase, la ora 15:48, pentru alimentare. La ora 16.00 operațiunile de alimentare cu combustibil s-au încheiat. Aparatul de zbor a decolat la ora 16:07. Potrivit controlorilor de zbor din turnul de control, toate operațiunile de alimentare și decolare s-au desfășurat în condiții normale, fără niciun incident. Destinatia aparatului de zbor: Tuzla.
Elicopterul era dotat cu flotoare. Specialiștii nu-și dau seama de ce flotoarele nu au fost activate de pilot în momentul în care aparatul de zbor a ajuns deasupra lacului.
Laura Vizireanu, medic din cadrul Unității de Primiri Urgențe a SJ Constanța, a fost resuscitată şi are puls. Femeia a fost stabilizată de medici după mai bine de 40 de minute de la accident. Aceasta a fost transportată la spital şi se află sub supravegherea medicilor, însă starea ei este în continuare extrem de gravă. Medicul tocmai aflase că este însărcinată.
UPDATE: Vicepremierul Gabriel Oprea se îndreaptă spre Lacul Siutghiol pentru a coordona operațiunile de salvare.
“Suntem în elicopter, am luat toate măsurile, am trimis forţele ISU, jandarmi, scafandri. Mă îndrept cu procurorii şi criminaliştii. Sper să ajungem în 50 de minute”, a declarat, la România TV, Gabriel Oprea, ministrul de Interne.
Potrivit dr. Ionuț Cealera, directorul medical Ambulanța Constanța, doar unul dintre pasagerii elicopterului a fost salvat până acum, ceilalți trei fiind căutați în continuare, scrie reporterntv.ro. La căutări participă șalupe, bărci pescărești și scafandri.
O femeie, asistenta din elicopter, a fost resuscitată în barca pompierilor. Aceasta a fost urcată apoi în ambulanţă pentru a fi transportată la spital.
Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, în judeţul Constanţa, informează România TV. Potrivit unui apel primit în urmă cu puţin timp la numărul de urgenţă 112, accidentul aviatic a avut loc în zona Butoaie. Echipajul elicopterului ar fi supraviețuit și s-a refugiat pe o epavă.
UPDATE: Echipajul elicopterului a supraviețuit și s-a refugiat pe o epavă, potrivit  reporterntv.ro. Cei patru membri ai echipajului au reuşit să sară din elicopter înainte ca acesta să se prăbuşească în apă.
La 112 s-au primit mai multe apeluri care anunţau prăbuşirea unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol. Spre locul respectiv s-au îndreptat mai multe echipaje ale ambulanței şi echipaje de scafandri şi pompieri. La locul accidentului s-a îndreptat și prefectul Constanței, Radu Volcinschi.
“În urmă cu câteva momente s-a primit un apel prin 112 că în lacul Siutghiol s-ar fi prăbuşit un elicopter. Ne vom deplasa cu scafandrii militari de la ISU Constanţa”, a declarat Anca Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Constanţa.
Mai multe persoane s-au aruncat în apele lacului și înoată spre locul scufundării, în încercarea de a salva echipajul.
La bordul elicopterului se aflau pilotul, copilotul, un medic și o asistentă.
În jurul orei 13.00, elicopterul SMURD era în misiune, după ce fusese solicitat la Tulcea pentru a transporta un pacient la Spitalul Județean Constanța.
 
 

Vezi si

George Simion are dosar penal după ce a condus cu permisul suspendat

George Simion are dosar penal pentru că a condus cu permisul suspendat, a anunțat Poliția …