Wednesday , November 30 2022

UPDATE3: Elicopter militar cu 10 oameni la bord, prabusit in judetul Sibiu. Opt militari decedati. Un supravietuitor a anuntat accidentul

puma


 
UPDATE5: Unul din cei doi militari raniti a anuntat accidentul la 112.
UPDATE4: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a anunţat că opt persoane sunt decedate, iar alte două sunt grav rănite. Acestea au suferit arsuri şi au fost transportate de urgenţă la spital. Surse medicale susţin că răniţii sunt într-o stare foarte gravă, fiind resuscitaţi.
UPDATE3: Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat pentru Digi 24 ca la bord se aflau 10 personae. 8 au decedat, doi sunt raniti. Avionul ar fi luat foc in aer.
UPDATE2: Un elicopter militar s-a prăbușit vineri în zona Laslea-Mălâncrav. Potrivit unor surse, mai multe perosane au decedat. Echipajele Serviciului de Ambulanță Mediaș au plecat spre locul tragediei. Conform ministrului Apărării, şi un elicopter SMURD spre îndreaptă spre locul accidentului.
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a explicat, la România TV, că elicopterul prăbuşit decolase din Turda şi participa la un exerciţiu militar, urmand sa aterizeze la Cincu. La bord se aflau opt persoane, dar ministrul nu a putut oferi informaţi legate de starea lor sau de posibili supravieţuitori.
“Am discutat cu domnul Arafat (secretar de stat în MAI – n.r.) şi un elicopter SMURD se îndreaptă spre locul accidentului. De asemenea va merge şi un elicopter al MAPN, sperăm doar ca timpul să permită zborul în zona respectivă”, a spus Mircea Duşa, adăugând că s-a dispus formarea unei comisii care să demareze o anhetă tehnică.
Militarii erau de la Unitatea de la Câmpia Turzii. Doar unul dintre ei a supravieţuit.
Se pare că aceştia se duceau la un exerciţiu la Cincu, în judeţul Braşov.
Inspectoratul de Situații de Urgență Sibiu a fost sesizat în urma unui apel la numărul de urgență 112, la ora 10.50, vineri dimineata. “Încă nu am găsit aparatul, acum suntem în zonă. Confirmăm incidentul, vom veni cu informații atunci când vom ajunge la locul accidentului”, a declarat Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu, citat de turnulsfatului.ro.
UPDATE1: Exista cel putin doi supravietuitori, conform unor surse citate de Antena 3.
Un elicopter militar PUMA, care participa la un exercitiu s-a prăbuşit vineri în judeţul Sibiu, in zona Malancrav, la 10 km de Medias. La bord se aflau opt persoane, relateaza Romania TV.
Un elicopter militar s-a prăbușit în urmă cu câteva minute în zona Laslea-Mălâncrav. Potrivit unor surse, în elicopter se aflau opt persoane. Toate echipajele Serviciului de Ambulanță Mediaș au plecat spre locul tragediei, plus douya elicoptere.
Nu se cunoaste deocamdata numarul mortilor.
 
 

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …