Friday , December 2 2022

Elevii vor sustine evaluari din doi in doi ani, pana in clasa a opta

elevi

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a declarat, duminică, la o emisiune TV, că vor fi organizate evaluări, de tipul celei naţionale de la sfârşitul clasei a VIII-a, şi la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, începând cu următorul an şcolar.
“Noi vedem rezultatele de la sfârşitul clasei a VIII-a în condiţiile în care nu există nicio evaluare până la sfârşitul clasei a VIII-a, semnificativă, şi ne mai uităm la bacalaureat, care reprezintă iar rezultatul după patru ani”, a spus ministrul Educaţiei.
Ministrul Educaţiei a spus că ar trebui făcute “aceste măsurători” şi “pe traseu” şi a anunţat că, începând cu următorul an şcolar, vor fi organizate evaluări de tipul celei naţionale la clasa a II-a, clasa a IV-a şi clasa a VI-a. “Şi atunci când vii cu examenul naţional la clasa a VIII-a, copilul deja a trecut prin trei filtre de evaluare.
Întrebat dacă rezultatele acestor evaluări vor conta pentru media elevului, Pricopie a răspuns că, anul viitor, va porni de la premisa că nu ar trebui să conteze.
El a precizat că nu crede că aceste rezultate ar trebui luate în calcul, decât “dacă se doreşte bonificarea elevului, adică elevul care a avut un rezultat foarte bun să primească o notă maximă în catalog”.

Vezi si

România are 218 pârtii de schi care însumează 189 km, cât o singură staţiune din Franţa sau Elveția

România are un total de 218 pârtii de schi care însumează 189 de kilometri. Spre …