Friday , June 2 2023

Elevii prinşi copiind la Bac nu vor mai putea da examen două sesiuni

Elevii care vor fi prinşi copiind la examenul de bacalaureat din 2011 nu vor mai putea da examen în următoarele două sesiuni, respectiv cea din toamnă şi cea din iunie 2012, a declarat, vineri, agenţiei Mediafax, secretarul de stat Oana Badea.
“Am adus câteva modificări importante la bacalaureat, una dintre ele vizează pedepsirea mai drastică a celor care sunt tentaţi să fraudeze. Astfel, potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de bacalaureat sesiunea 2011, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceştia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminaţi”, a spus secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea.
Ea a adăugat că alte noutăţi vizează finalizarea cursurilor cu două săptămâni înainte de sfârşitul anului şcolar, pentru elevii care susţin examene naţionale, sistem care a funcţionat foarte bine înainte de 1990, şi susţinerea probelor orale după finalizarea cursurilor de către elevii din clasele a XII-a şi, respectiv, a XIII-a.
O altă noutate vizează faptul că reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai părinţilor pot solicita aprobare pentru a asista la desfăşurarea examenului de bacalaureat.
“Acesta înseamnă mai multă transparenţă. Reprezentanţii ONG-urilor pot sta pe hol, în săli şi supraveghea dacă probele se desfăşoară corect”, a mai spus secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar. (Mediafax)

Vezi si

Deca: Dacă se continuă protestul nu vom putea evita reprogramarea examenelor sau prelungirea anului

Dacă protestul din Educație va continua, nu vor putea fi evitate consecințe precum reprogramarea examenelor …