Saturday , July 20 2024

Elevi ai unui liceu de top din Cluj exmatriculaţi şi cu nota 4 la purtare, după ce au făcut un grup pe Facebook. Ce postau

sincai

Zeci de elevi de la liceul ”Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca au fost sancţionaţi, după ce au creat un grup de Facebook cu circuit închis, numit ”Şincai Memes” (meme = imagine cu un scurt text amuzant, promovată pe reţelele de socializare, care se viralizează rapid), pe care şi-au înjurat profesorii, scrie  monitorulcj.ro.
Cei doi administratori ai grupului au fost sancţionaţi cu nota 4 la purtare şi exmatriculaţi. ”Cele două sancţiuni sunt complementare, iar cei doi trebuie să îşi caute o altă şcoală în care să înveţe”, a declarat un profesor de la ”Şincai”, membru al comisiei de cercetare disciplinară formată în acest caz.
Alţi 200 de elevi, membri ai grupului ”Şincai Memes”, au fost sancţionaţi cu scăderea notei la purtare între 5 şi 7. ”Aceştia mai au şanse de reabilitare, dacă nu mai comit alte abateri până la finele anului”, a spus acelaşi profesor.
Pe respectivul grup, elevii postau imagini cu caracter pornografic şi mesaje obscene pentru mai multe profesoare. Acestea s-au ”infiltrat” pe grup cu ajutorul unor elevi complici, iar unele dintre ele au ameninţat chiar că îi vor da în judecată pe elevi.
 

Vezi si

Serviciile esențiale din întreaga lume își revin lent după “cea mai mare pană informatică” din istorie

Utilizatorii şi companiile din diferite industrii esenţiale din întreaga lume, inclusiv din sectoarele bancar, aeronautic, …