Monday , December 5 2022

Elena Udrea, noul presedinte al Partidului Miscarea Populara

udrea

ELENA UDREA a CÂŞTIGAT, cu aproximativ 80 la sută dintre voturi, şefia Partidului Mişcarea Populară. Congresul PMP a avut loc la Palatul Parlamentului, în cursa pentru şefia partidului rămânând înscrişi doi candidaţi, în condiţiile în care Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan au anunţat că se retrag din cursă şi susţin candidatura Elenei Udrea, iar Adrian Papahagi a renunțat declarându-și susținere pentru Daniel Funeriu.
Adrian Rădulescu, alegeri preşedinte pmp, congres PMP, Daniel Funeriu, Elena Udrea, Partidul Mişcarea Populară, PMP, preşedinte pmp
“Vă promit că vom construi partidul de care România are nevoie. Vă promit că vom conta în alegerile prezidenţiale din această toamnă şi vă promit că vom fi primul partid din România în 2016”, astfel şi-a încheiat ELENA UDREA primul discurs ca preşedinte al PMP.
DANIEL FUNERIU a ţinut şi el un scurt discurs, după ce a pierdut şefia PMP: “Avem un singur obiectiv, preşedinţia României în noiembrie 2014, niciunul dintre membrii acestui partid nu poate lipsi de la apelul partidului pentru a câştiga preşedinţia României în toamnă”.
Adrian Papahagi a anunţat, sâmbătă, la Congresul PMP, că se va retrage din cursa pentru şefia partidului, pentru a-l sprijini pe Daniel Funeriu. Adrian Papahagi a făcut acest anunţ după discursul Elenei Udrea şi după ce, înaintea Elenei Udrea, şi el a susţinut o intervenţie în faţa delegaţilor la Congres, în calitatea sa de candidat.
Papahagi i-a rugat pe delegaţii prezenţi la Congresul PMP să-l voteze pe Daniel Funeriu, precizând că personal se retrage “în rezerva de cadre a partidului”, urmând să poată fi folosit ulterior de PMP.
Anterior, în discursul rostit în faţa delegaţilor la Congres, Adrian Papahagi a arătat că “marii politicieni sunt oameni de curaj”, el adresând şi un îndemn inedit: “Nu vă fie frică, nu fiţi căcăcioşi!”. Papahagi a reamintit că a folosit un îndemn similar şi atunci când era în PDL. “Acum repet şi aici, nu vă fie frică, nu fiţi căcăcioşi! Noi nu suntem căcăcioşi, noi suntem curajoşi, nu vă fie frică să spuneţi ceea ce credeţi”, a arătat el. “Marii politicieni sunt oameni de curaj, restul sunt căcăcioşi”, a adăugat Adrian Papahagi.
El a mai arătat că unii au ales “să se dea pe mâna unui caporal”, în loc să meargă cu “un căpitan încercat”.
Adrian Rădulescu a anunţat decizia de a se retrage din cursă printr-un comunicat de presă difuzat sâmbătă. “Sunt om de echipă şi am suficientă experienţă politică încât să înţeleg ce drum trebuie să urmeze Mişcarea Populară pentru a deveni principalul partid de centru-dreapta din România. Avem nevoie de un lider autentic, care să adune oamenii în jurul lui, gata să muncească 24 de ore pe zi dacă este nevoie, care să se lupte cu adversarii politici şi să fie şi carismatic. De aceea cred că soluţia este Elena Udrea. M-am înscris primul în această competiţie, înainte ca ea să se înscrie, aşa că acum am decis să mă retrag şi să îi acord Elenei Udrea susţinerea mea”, a declarat Adrian Rădulescu, conform sursei citate.
 
 

Vezi si

O rachetă a căzut printre copaci, într-o livadă din R. Moldova, la mică distanță de județul Botoșani

Poliția din Republica Moldova a descoperit o rachetă căzută în vecinătatea orașului Briceni, în nordul …