Sunday , November 27 2022

Elena Udrea a fost arestata preventiv

udrea-catuse1

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul Microsoft.
După încheierea şedinţei de judecată, avocatul a precizat că Udrea a dat la instanţă, ca şi la DNA, numai declaraţii privind dosarul Microsoft.
Înalta Curte a judecat, într-o şedinţă care a început miercuri, la ora 14.00, cererea procurorilor de arestare preventivă a fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Tursimului în dosarul Microsoft, în care este acuzată de infracţiuni de trafic de influenţă şi o infracţiune de spălare de bani. Elena Udrea a ajuns la Înalta Curte puţin după ora 13.30 şi, în momentul în care a coborât din maşina cu care a fost adusă din arest, era încătuşată. Ea a făcut din nou semnul cu mâna la nas care a stârnit numeroase controverse după discursul din plenul Camerei Deputaţilor.
Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost reţinută, marţi, de DNA, în dosarul Microsoft. Ordonanţa de reţinere a fost emisă la ora 21.40. La ieşirea din sediul DNA, Udrea a declarat că “nu se pot pune cătuşe adevărului”.
“Poţi pune cătuşe Elenei Udrea, dar nu poţi pune cătuşe adevărului”, a declarat fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.
De la DNA, Elena Udrea a fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei.
Procurorii DNA o acuză pe Elena Udrea de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea), trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România), trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro) şi spălare de bani.
 

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …