Ecaterina Andronescu: Adrian Năstase va participa la Congresul PSD. Nu ştiu dacă va primi o funcţie

reportersite
08 aprilie 2013, 10:55

andronescuVicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu susţine că Adrian Năstase va participa la Congresul social-democraţilor, fiind invitat, însă nu a putut răspunde unei întrebări legate de eventuala funcţie pe care acesta ar urma să o primească în partid, declarând doar că Năstase rămâne „un om cu opinie”.

Întrebată duminică, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, ce funcţie şi ce rol ar urma să aibă Adrian Năstase în PSD, Ecaterina Andronescu a afirmat că nu poate răspunde, deoarece nu ştie ce îşi doreşte Adrian Năstase, transmite corespondentul Mediafax.

„Mi-e foarte greu să vă dau răspunsul. În discuţia pe care am avut-o ieri (sâmbătă – n.r.) – a fost prima discuţie pe care am avut-o cu Adrian Năstase de când este în libertate -, nu mi-a dat să înţeleg că ar veni la congres pentru o funcţie. Nu ştiu să vă dau răspunsul la această întrebare, dar va veni la congres pentru că domnul Ponta i-a invitat pe toţi foştii preşedinţi ai PSD. O să fie şi domnul Gherman şi Iliescu, Năstase şi Geoană. Toţi vor fi pe scenă la congres”, a declarat Andronescu.

Vicepreşedintele PSD a adăugat, că indiferent dacă i se va da sau nu o funcţie în structurile de conducere ale PSD, „Adrian Năstase rămâne Adrian Năstase”.

„Indiferent că i se dă sau nu o funcţie, Adrian Năstase rămâne Adrian Năstase. Un intelectual cu competenţe ce nu mai trebuie să fie argumentate, un om care are opinie, un om care a citit şi citeşte mult, un om care are capacitatea de a fi mereu creativ. Şi în politică este nevoie de creativitate”, a conchis Ecaterina Andronescu.

Aceasta a participat, duminică, la Alba Iulia, la conferinţa judeţeană a PSD Alba, în cadrul căreia a fost aleasă noua conducere a organizaţiei.

În martie, deputatul PSD Miron Mitrea spunea că garantează că Adrian Năstase nu se va retrage din viaţa politică, pentru că este puternic şi tânăr pentru un politician, el precizând că fostul premier „a strâns destul de multe în această experienţă negativă pe care va vrea să le pună în practică”.

Fostul premier Adrian Năstase, încarcerat în 26 iunie 2012, a fost eliberat în martie din Penitenciarul Jilava.