Sunday , January 29 2023

Ebola, declarată urgență internațională de Organizația Mondială a Sănătății

ebola

Epidemia de ebola a fost declarată, vineri, urgență medicală internatională, de Organizația Mondială a Sănătății.
Cel puţin 932 de oameni au murit până acum din cauza virusului pentru care nu a fost găsit un remediu. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în ţările vest-africane Sierra Leone, Guinea şi Liberia unde bolnavii au început să fugă din spitale, iar oamenii îşi aruncă în stradă rudele care au murit din cauza virusului. Nigeria se află la rândul ei în stare de alertă maximă după ce doi oameni au fost răpuşi de Ebola.
Şi Statele Unite au ridicat nivelul de alertă după ce doi oameni au fost identificaţi cu Ebola şi au fost transportaţi din Africa pe teritoriul american în condiţii de maximă securitate.
Cei doi au fost supuşi unui tratament experimental care a atenuat simptomele bolii, deşi nu mai fusese testat vreodată pe oameni. De celalaltă parte a oceanului, în Spania a ajuns în cursul zilei de ieri primul european infectat cu virusul mortal. Este vorba de un misionar spaniol de 75 de ani care a contactat Ebola în Liberia. Autorităţile spaniole au cheltuit nu mai puţin de un milion de euro pentru transportul în condiţii de maximă securitate a preotului din Africa.
Uriaşa sumă a produs indignare printre iberici. Motiv pentru care ordinul religios din care misionarul făcea parte a anunţat că va acoperi în întregime cheltuielile de transport.
Epidemia de Ebola a provocat îngrijorare şi în alte capitale europene. Autorităţile de la Paris şi Londra au amenajat secţii speciale în spitale, pentru a fi pregătite în cazul apariţiei unui caz de Ebola.
 

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …