E oficial: Corina Creţu va fi Comisar European în echipa lui Jean Claude Juncker

5/09/14 ora:1:42pm

corina cretu-junckerCorina Creţu va face parte din Comisia Europeană, potrivit anunţului făcut vineri de preşedintele ales al Comisiei, Jean Claude Juncker.

Preşedintele ales al Comisiei Europene a anunţat vineri componenţa echipei sale. Potrivit informaţiilor oficiale, Corina Creţu, europarlamentar PSD, este varianta aleasă de Juncker din cele două oferite de România. Actualul Comisar European pentru Agricultură, Dacian Cioloş, era prima nominalizare făcută de România pentru un post în Comisie.

Comunicatul Comisiei Europene nu conţine şi o listă a portofoliilor, care urmează să fie definitivată în sscurt timp. Premierul Victor Ponta a insistat în ultimele zile că România va primi portofoliul foarte important al Politicii Regionale. Site-ul Euractiv a prezentat o variantă de lucru a organigramei care indica faptul că România ar putea primi însă portofoliul Ajutorului Umanitar.

După convenirea portofoliilor împreună cu statele membre urmează audierile comisarilor propuşi şi votul în comisiile din Parlamentul European, apoi, votul final din plenul europarlamentului.