Saturday , January 28 2023

E oficial: Codul Fiscal, discutat in sesiune parlamentara extraordinara

dragnea

Deputatii si senatorii se vor reuni, la sfarsitul lunii august, intr-o sesiune parlamentara extraordinara, pentru a discuta pe marginea Codului Fiscal, dupa ce acesta a fost trimis spre reexaminare de presedintele Klaus Iohannis, in urma cu 10 zile.
Anuntul a fost facut de presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, dupa BPN al social-democratilor si dupa sedinta coalitiei de guvernare.
“S-a decis in coalitie ca si calendar 24, 25, 26 august sa fie convocat Parlamentul pentru a se lua in analiza cererea presedintelui de reexaminare, deci sesiune extraordinara.
Nu avem niciun element care sa ne faca sa ne schimbam opinia. In perioada urmatoare, Ministerul de Finante va face inca o analiza, privind sustenabilitatea acestor masuri.
Daca nu este nimic nou care sa se fi intamplat, nu avem de ce sa ne fi schimbat parerea”, a declarat Dragnea.
Astfel, reexaminarea Codului Fiscal ar urma sa fie discutata in Senat pe 24 august si pe 25 si 26 august in Camera Deputatilor, dupa ce, in cursul zilei, aparusera informatii pe surse privind aceasta sesiune parlamentara extraordinara.
Luni, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a explicat ca nu s-a discutat in cadrul sedintei BPN al PSD despre angajarea raspunderii Guvernului pe Codul Fiscal si ca se discuta cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis: “Nu sunt motive sa modificam actul normativ”.
Pe 17 iulie, presedintele Klaus Iohannis a retrimis Codul Fiscal pentru reexaminare la Parlament. Seful statului va trebui sa promulge actul normativ, daca nu vor fi aduse modificari.

Vezi si

CNSU decretează stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea …