Friday , March 1 2024

PF Daniel isi cere iertare. Mesajul Bisericii Ortodoxe pentru tineri

patriarh

Biserica Ortodoxă Română face un apel către credincioși să vină într-un număr cât mai mare la Patriarhie, in fiecare seara de la ora 18.30, ca să se roage pentru pace și unitate, anunță basilica.ro.
“Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite”, afirmă Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, într-un Cuvânt părintesc și prietenesc pentru tineri.
„În aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovați la Clubul Colectiv din București, pentru familiile îndoliate care își plâng pe cei dragi ai lor, și pentru cei răniți care se află în spitale, dar și în vreme de mare frământare socială, vă adresăm cuvânt părintesc de mângâiere și de prețuire, de pace și binecuvântare.
Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite”, arată patriarhul Daniel, în textul transmis de Biroul de presă al Patriarhiei Române.
Patriarhul afirmă că Biserica Ortodoxă Română înțelege că tinerii de azi doresc „nu numai socializare și comuniune între ei, ci și să fie ascultați și încurajați în aspirațiile lor”.
„Biserica noastră îi iubește pe toți tinerii, pe cei care vin la biserică și pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie și pentru societate. Până acum, Biserica, împreună cu tinerii din parohii, a organizat multe programe spirituale, culturale și social-filantropice.
Acum însă dorim să exprimăm mai multă afecțiune și înțelegere pentru toți tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea și aspirațiile lor. Biserica este acum alături de tineri înțelegând dorința lor de înnoire spirituală și morală a societății românești și se roagă pentru prezentul și viitorul poporului român, spre a trăi în pace și unitate”, mai arată patriarhul Daniel.

Vezi si

Un șofer român de TIR a murit în Belgia, lovit de un camion în parcarea firmei la care lucra

Un șofer de TIR din România a avut o moarte cumplită în parcarea firmei din …

One comment

  1. Este un subiect foarte delicat. Eu sunt un batran care nu prea agreaza muzica asa zis ,, sataneasca ,, insa ma gandesc ca daca copilul meu ar fi fost acolo si ar fi patit ce au patit cei de acolo, de buna seama ca as fi revoltat. Nu prea poti opri copii ca sa nu frecventeze locuri , unde noi batrani nu calcam niciodata . Trebuie sa admitem ca sunt alte vremuri , alte preferinte a copiilor, alte genuri de muzica prefera. Anturajul este cam dubios in aceste cluburi , cred ca se consuma si substante interzise de lege. In concluzie Biserica nu poate aproba aceste comportamente , care prin echipament si tatuaje propovaduiesc tocmai ceia ce Biserica incrimineaza .