Sunday , June 16 2024

Dupa amenintarea UNPR, modificarea Codului Penal a fost amanata pana la toamna

parlamentari

Deputatii din Comisia Juridica au amanat pana la sesiunea parlamentara din toamna modificarile la Codul Penal si Codul de Procedura Penala.
Potrivit Mediafax, amanarea este de o luna, insa la sfarsitul lui iunie se incheie sesiunea parlamentara, asadar dezbaterile privind modificarile pot fi reluate cel mai devreme in toamna.
Astfel, decizia amanarii celor 22 de modificari vine dupa anuntul facut de Gabriel Oprea, presedintele UNPR, care a spus ca formatiunea sa iese de la guvernare daca social-democratii vor opera “pe furis” schimbari asupra legislatiei penale.
Anterior, luni, deputatii din Comisia Juridica amanasera discutarea celor 22 de modificari, insa fara a stabili o data la care sa fie dezbatute. Din cauza ca sesiunea parlamentara se va incheia in curand, varianta discutarii proiectelor de lege de modificare a Codului Penal si a celui de Procedura Penala pentru sesiunea de toamna a ramas insa singura posibila.
Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat ca formatiunea lui se va retrage de la guvernare, daca PSD va modifica “pe furis” Codul Penal in Parlament sau daca “se doreste un atac asupra statului roman”.
“I-am spus-o si lui Victor Ponta, le-am spus-o si colegilor de coalitie, in momentul in care constatam ca se lucreaza, de exemplu, la Codul Penal, pe furis, vor sa-l modifice, sau se doreste un atac asupra statului roman, pe noi ne pierde”, a spus Oprea, duminica, la ProTV.

Vezi si

Un român a murit și alți doi au fost răniți într-un atac, în Congo. MAE: „Evitați orice călătorie!”

Ministerul Afacerilor Externe a transmis duminică, că un român și-a pierdut viața și alți doi …

error: