Thursday , August 18 2022

Dumitru Iliescu, fostul şef SPP, ridicat de DNA la intrarea în ţară

dumitru-iliescu

Dumitru Iliescu, fostul şef al Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), a fost ridicat de procurorii DNA la intrarea în ţară, potrivit România TV.
Dumitru Iliescu va fi adus cu mandat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din Bucureşti, el aflându-se în custodia procurorilor.
Dumitru Iliescu este acuzat în dosarul în care sunt urmăriţi penal parlamentarii PSD Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova. El este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi cumpărare de influenţă.
Potrivit DNA, Viorel Hrebenciuc a întreprins demersuri pentru a obţine informaţii cu privire la anchetele penale DNA care îl vizau, promiţând în schimb că va determina diverşi funcţionari publici, asupra cărora are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu în aşa fel încât să obţină pentru persoanele care îl ajută cu astfel de informaţii diverse foloase necuvenite.
Hrebenciuc i-ar fi solicitat lui Dumitru Iliescu să obţină date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnică prin care s-a dispus interceptarea comunicaţiilor efectuate de el, durata unor astfel de mandate, dacă există posibilitatea de a fi prelungite măsurile de supraveghere tehnică, precum şi instituţia care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, DNA sau Serviciul Român de Informaţii.
 
 

Vezi si

Pe 28 august începe o nouă ediție a programului „Litoralul pentru toți”. Tarifele de cazare pornesc de la 35 de lei pe noapte de persoană

FPTR lansează o nouă ediție a programului “Litoralul pentru toți”. Programul începe pe data de …