Monday , January 30 2023

Dragnea vrea referendum pentru familia tradițională la sfârșitul lui septembrie, începutul lui octombrie: Trebuie și o lege a parteneriatului civil

Liviu Dragnea a anunțat, marți, că referendumul pentru familia tradițională ar putea avea loc în această toamnă.
dragnea

„Eu cred că în prima săptămână a lunii septembrie trebuie să fie votul în Senat pentru inițiativă și referendumul poate fi organizat la sfârșitul lunii, pe 30 septembrie, sau în prima duminică din octombrie”, a spus liderul PSD.
Cu toate că legea prevede ca referendumul de revizuire să fie organizat în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la aprobarea inițiativei , Dragnea a susținut că „nu e obligatoriu să fie duminică, nu e obligatoriu să fie o zi”.
Șeful PSD a susținut, totodată, că trebuie reglementat și parteneriatul civil.
„Sper să se finalizeze discuțiile cu cei implicați în subiect, pentru ca la începutul lui septembrie să construim și să se clarifice multe lucruri în parteneriatul civil. Susțin în continuare că trebuie să avem o astfel de lege. Nu am fost și nu voi fi niciodată intolerant. Trebuie să clarificăm noțiunea de familie, dar și parteneriatul civil pentru că orice român trebuie să aibă posibilitate să trăiască cum vrea, fără să deranjeze pe altcineval”, a spus el.
Întrebat despre posibilitatea cuplurilor gay, într-un parteneriat civil, de a adopta copii, Dragnea a răspuns: „Am o rezervă aici”.
HotNews
 

Vezi si

Prognoza meteo până pe 12 februarie, pe regiuni. Gerul ne ocolește, vom avea lapoviță și ninsori

Vremea începe să se încălzească, apoi se face din nou frig, potrivit prognozei ANM pentru …