Thursday , October 6 2022

Dragnea si Teodorovici: Salariile bugetarilor nu ingheata. Cineva incearca sa induca aceasta teama in Romania

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, neaga ca salariile bugetarilor vor ingheta anul viitor la nivelul lunii decembrie 2018. Mai mult, el da asigurari ca majorarea punctului de pensie se va face potrivit calendarului, iar bugetarii vor primi in continuare voucherele de vacanta.

“Cineva incearca sa induca aceasta teama in Romania. Pentru 2019 si Legea salarizarii si proiectul de lege a pensiilor se vor aplica. Noi facem acum bugetul si banii vor fi inclusi in el.
Voucherele de vacanta se acorda si anul viitor, raman la valoarea de 1.450 de lei. A fost o masura foarte buna si a avut un impact pozitiv pentru turism”, a precizat Teodorovici, intr-o interventie telefonica de la Bruxelles pentru Antena3.
Anterior, si liderul PSD, Liviu Dragnea, spusese ca nu stie nimic despre proiectul de ordonanta care ar urma sa fie adoptat vineri de Guvern, prin care salariile bugetarilor vor fi inghetate.
Mai mult, Dragnea a spus ca a discutat si cu ministrii de Finante si Munca, acestia aratand ca nici ei nu au informatii despre acest document.
“Nu stie nimeni de la Guvern. Eu nu stiu de niciun fel de ordonanta, nu sunt garantul cuiva. La aceasta ora, nu stiu nimic de nicio ordonanta, i-am intrebat pe ministrii de Finante si Munca si mi-au spus ca nu stiu nimic”, a subliniat Liviu Dragnea.
Intrebat cum explica aparitia proiectului in spatiul public, liderul PSD a spus ca “la fel cum se pot explica multe lucruri care nu au legatura cu realitatea”.
Dragnea a tinut sa precizeze ca bugetul pe 2019 va ajunge in Parlament pe 13 decembrie.
sursa: ziare.com

Vezi si

Prețurile la biletele de tren s-ar putea majora din nou anul viitor

CFR Călători ar putea majora prețul la bilete, din 2023, dacă inflația va crește foarte …