Sunday , June 13 2021

Dragnea: Până în decembrie, noile regiuni trebuie să fie funcţionale, cu conducerile alese

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că până cel târziu în luna decembrie a acestui an regiunile trebuie să fie funcţionale cu structurile de conducere deja alese, precizând astfel că imediat după ce se va modifica Constituţia se va veni în Parlament cu proiectul de regionalizare.
Fiind întrebat dacă regionalizarea va presupune mai mulţi bani de la buget, ministrul Dezvoltării Regionale a infirmat acest lucru. ,,Nu, procesul de regionalizare se va derula în paralel şi în strânsă legătură cu procesul de descentralizare. Vor pleca competenţe de la nivelul guvernului către regiuni. De asemenea procesul de descentralizare a competenţelor la nivel ministerial către regiuni şi către judeţe va determina o subţiere a personalului la structurile deconcentrate din judeţe”, a răspuns el.
La întrebarea când va veni cu proiectul de regionalizare în Parlament, vicepremierul a spus că cel târziu în luna decembrie a acestui an regiunile trebuie să fie funcţionale cu structurile de conducere deja alese.
“Vă pot spune că cel târziu în luna decembrie 2013 regiunile trebuie să fie funcţionale cu structurile de conducere deja alese, consiliile regionale şi preşedinţii sau guvernatori, cum se vor numi pentru că dorim ca regiunea administrativă care va fi înfiinţată să devină partener direct cu CE, să devină practic autoritate de management. e important să le avem finalizate până la sfârşitul anului 2013 şi vor fi înfiinţate şi cu structurile alese. Nu putem veni cu proiectul de lege în Parlament până nu se modifică Constituţia şi preconizăm referendumul pentru modificarea Constituţiei undeva în luna septembrie, probabil că imediat după aceea vom veni cu tot pachetul de legi pe care-l până atunci îl elaborăm până atunci şi pregătim şi cadrul instituţional necesar”, a punctat Liviu Dragnea.
realitatea.net

Vezi si

Ministrul Cîmpeanu: Concursul pentru funcţiile de directori de şcoli, după 13 septembrie, nu în 27 iulie

Ministerul Educaţiei va propune, luni, Comitetului pentru Dialog Social demararea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de …