Thursday , December 1 2022

Dragnea: Nu voi face nicio propunere de premier. Se pare că am mână proastă

Social-democrații se reunesc marți, la ora 11.00, pentru a discuta despre cine va fi noua propunere a PSD pentru funcția de premier. Liviu Dragnea, președintele partidului, spune însă că el nu va propune niciun nume, pentru că are „mână proastă”. El se referea la Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, ultimii doi premieri ai PSD, unul lăsat fără sprijin politic, celălalt – demis prin moțiune de cenzură.
dragnea

„Se pare că eu am mână foarte proastă, nu numai în ceea ce privește numirile de premier, mai sunt cel puțin 10 cazuri în ultimii ani. Le-am spus colegilor mei astăzi că eu nu voi face nicio propunere”, a spus Liviu Dragnea după ședința Comitetului Executiv Național al PSD.
Președintele partidului a spus că-și va lăsa colegii să vină cu propuneri la ședința de mâine a CEx.
„Sper ca după această discuție să avem cât mai puține motive să ne temem că vom ajunge a treia oară în situația în care suntem astăzi”, a spus el.
Dragnea a vorbit despre câteva dintre reproșurile care i-au fost aduse premierului în ședința din această seară.
 
„Concluzia generală a fost că nu se mai poate continua așa, pentru că există o stare conflictuală între partid și guvern, cât și în interiorul guvernului. Se așteptau colegii ca noul an să înceapă cu o un bilanț al guvernării, a unul plan pe 2018. În schimb au văzut apariții televizate care nu trebuiau să fie. Genul ăsta de declarații trebuie făcute în Cex și după ce se iau decizii se comunică. Sunt tensiuni care au crescut în ultima perioadă, cred că au contribuit și unii colegi pe care i-am lăsat să producă scrisori, să facă postări pe Facebook. Toate chestiunile astea au escaladat, 60 de colegi au spus că, realist vorbind, nu mai putem avea garanția că peste o lună sau două săptămâni nu vom ajunge din nou în această situație”, a spus Dragnea.
„Eu am reproşat astăzi unor miniştri faptul că au plimbat minciuna dintr-o parte în alta si i-am avertizat că nu voi mai accepta asa ceva. I-am rugat pe colegi să faca un efort şi să înţeleagă că a fost suficientă această perioada de declaraţii publice, scrisori, propuneri, înainte să se discute despre asta în CEx”, a spus Dragnea.
În ceea ce privește posibilitatea ca președintele Iohannis să nu mai numească un premier de la PSD, Dragnea a spus: „Trebuie sa fiu realist și corect și să spun că sunt convins că Iohannis nu e fericit de situațiaîn care am ajuns, dar cred că Iohannis, așa cum a arătat până acum, va respecta Constituția și va ține cont de o majoritate pe care noi o vom face”, a spus Dragnea.
digi24.ro

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …