Dragnea: Nu este bătută în cuie organizarea cu 8 regiuni

reportersite
25/02/13 ora:3:48pm

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, că numărul de regiuni în care va fi împărţită România va rezulta dintr-o analiză care va dura câteva luni, el arătând că, dacă va reieşi că nu este corectă împărţirea în opt regiuni, atunci USL va susţine rezultatele analizei.

“Nu pariaţi pe nimic. Numărul regiunilor e rezultatul unei analize de câteva luni de zile. (…) Dacă în urma acestei analize va reieşi că numărul de opt nu e corect şi că trebuie o altă împărţire, vom susţine rezultatele analizei”, a spus Dragnea.

El a arătat că stabilirea numărului regiunilor, a reşedinţelor lor, a pachetului de competenţe şi atribuţii care vor fi transferate are ca obiectiv ca ţara să se dezvolte echilibrat.

Dragnea a spus că în luna iulie 2013 va fi pus pe masa Guvernului proiectul de regionalizare şi descentralizare, iar regiunile se vor constitui după aprobarea referendumului de revizuire a Constituţiei, moment în care se va trece la adoptarea proiectelor de acte normative necesare.

El a precizat că probabil în câteva zile va fi constituit Consiliul consultativ, organizat pe trei paliere de lucru: grup de lucru academic, grup de lucru pentru aleşi locali şi parlamentari şi grup de lucru pentru ONG-uri.

“Azi pleacă adresele către preşedinţii partidelor reprezentate în Parlament pentru că în grupul de lucru pentru parlamentari şi aleşi locali fiecare partid va desemna câte un reprezentant care să participe la lucrări şi dezbateri”, a mai spus Dragnea.

De asemenea el a arătat că în acest moment este în curs de constituire şi Comitetul tehnic interministerial pentru descentralizare.