Wednesday , February 1 2023

Dragnea, dupa respingerea lui Shhaideh: Iohannis vrea suspendare, se gandeste ca se poate reinventa

taricxeanu-dragnea

Scena politica romaneasca fierbe marti, dupa ce Klaus Iohannis a respins propunerea PSD si ALDE ca Sevil Shhaideh sa ocupe functia de premier.

Presedintele PSD Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au anuntat, intr-o conferinta sustinuta la Parlament, ca se ia in calcul suspendarea presedintelui, daca asta va fi “spre binele tarii”. Totodata, se are in vedere si constituirea unei comisii care sa stabileasca daca Iohannis a incalcat sau nu Constitutia cand a refuzat-o pe Sevil Shhaideh.
Dragnea sustine ca Iohannis isi doreste de fapt sa fie suspendat, pentru a se reinventa politic si s-a plans ca nu a mai avut nicio comunicare cu presedintele, nici macar sa-i ureze “Craciun fericit!” nu i-a raspuns.
Presedintele PSD a spus ca nu vor veni cu alta propunere de premier pentru ca nu exista nicio garantie sa fie acceptata, iar Tariceanu a sustinut ca seful statului i-a spus direct “ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a nu numi un premier din partea PSD”.
“In opinia mea presedintele vrea suspendare, se gandeste ca se poate reinventa”, a declarat Dragnea, afirmand ca exista o decizie a CCR care spune ca presedintele nu poate refuza o propunere din partea unei majoritati constituite oficial.
“Eu vreau sa le spun ceva: majoritatea in Parlament o avem. Parlamentul e locul unde se fac legi, dar si unde se stopeaza abuzurile. Puterea suprema in acest stat o are Parlamentul”, a mai afirmat presedintele Camerei Deputatilor.
Dragnea a enuntat posibilitatea infiintarii unei comisii care sa decida daca respingerea de catre Iohannis a propunerii initiale a PSD este constitutionala: “Daca in urma acestei analize pe care o vom face rapid vom ajunge la concluzia ca pentru tara e bine sa il suspendam pe presedinte, nu o sa am nicio ezitare. De asemenea, ne gandim serios la posibilitatea constituirii unei comisii, care este prevazuta de proceduri, care sa analizeze rapid, ca poate noi suntem nervosi si nu suntem specialisti, daca gestul presedintelui este constitutional sau neconstitutional, asa cum spune deja decizia Curtii Constitutionale”.
La cateva minute dupa anuntul lui Liviu Dragnea pe Facebook a fost creata pagina Suspendarea presedintelui si demitere.

Vezi si

Decizia Curţii de Apel Bucureşti: Frații Tate rămân în arest preventiv

Fraţii Tate rămân în arest preventiv, potrivit deciziei de miercuri a Curții de Apel București. …