Thursday , April 8 2021

Dragnea, dupa intalnirea cu primarii de municipii: Vor avea cel putin bugetele de anul trecut

Președintele PSD, Liviu Dragnea, dă asigurări că primăriile și consiliile județene vor avea cel puțin la fel de mult bani ca în bugetul de anul trecut.

Anunțul a fost făcut după o întâlnire cu primarii de municipii, care a durat mai bine de trei ore.

„Eu le-am spus că în discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții Guvernului și cu membri ai Parlamentului sunt asigurări de la Guvern că vor avea cel puțin bugetele pe care le-au avut anul trecut și o mare parte din municipii vor avea bugete mai mari, inclusiv cu cheltuielile sociale, iar la județe și comune vor fi bugete mai mari. Este o creștere de 27 la sută în toată administrația locală din cota din bugetul pe venit și cota defalcată de TVA”, a spus Liviu Dragnea.

„Vor fi niște modificări. Guvernul va suplimenta de la bugetul de stat acolo unde un municipiu sau orice localitate care nu poate acoperi – deci se mărește cota care rămâne la localități la 60 la sută, se pune… în sfârșit, deci Guvernul va aloca sumele necesare, dacă cumva vreo localitate nu poate acoperi”, a adăugat el.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, spune însă că nu ar trebui să fie făcută raportarea față de anul anterior, pentru că au crescut și salariile și alte costuri.

Negoiță a mai spus că mâine va avea loc o nouă întâlnire la Ministerul de Finanțe.

 

Vezi si

Gheorghiță: Persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doză de AstraZeneca nu vor mai face rapelul cu același tip de vaccin

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat că românii care au dezvoltat tromboze …