Saturday , February 4 2023

Dragnea, despre numirea lui MRU la SIE si revenirea in tara a lui Ponta: Sa faca mari eforturi!

dragnea1

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a comentat miercuri nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe.
In acest sens, deputatul PSD a precizat ca nu exista motive de ruptura in cadrul coalitiei aflate la guvernare, daca UNPR il va sustine pe fostul premier pentru conducerea SIE, dupa ce, marti seara, premierul interimar Gabriel Oprea a spus, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca va sprijini propunerea pe care Iohannis o va face.
“Nu vad niciun motiv de ruptura, putem avea puncte de vedere diferite. Poate vor gasi voturi suficiente”, a mai afirmat Liviu Dragnea.
Intrebat daca a fost anuntat prim-ministrul cu privire la nominalizarea lui Ungureanu, fostul vicepremier a raspuns: “Cred ca daca ar fi fost anuntat, am fi anuntat si noi la partid. Parerea mea este ca nu”.
Acesta sustine ca audierea si numirea lui Mihai Razvan Ungureanu se pot face “si fara Victor Ponta”, precizand ca “partidele din coalitie trebuie sa comunice”.
De asemenea, intrebat daca ar putea exista o sesiune extraordinara pentru numirea lui MRU, avand in vedere ca peste cateva zile incepe vacanta parlamentara, deputatul PSD a raspuns: “Am convenit cu o parte din colegii din coalitie sa ne vedem luni. O sa discutam azi”.
“Exista vacanta postului de la SIE de la alegeri. Sunt 7 luni. 7 luni de zile nu este vina Parlamentului ca a venit o nominalizare ca asta acum. Era bine sa faca mai devreme”, a mai spus Liviu Dragnea.
Acesta a vorbit si despre intoarcerea in tara a lui Victor Ponta, precizand ca acest lucru ar trebui sa se intample cand ii va permite starea de sanatate.
“I-am transmis sa faca cat de mari eforturi poate sa faca – dar cu atentie sa-si protejeze genunchiul -, dar cu cat se intoarce in tara, cu atat mai bine.
(…) Dl prim-ministru este votat de Parlament prim-ministru si vreau sa-si exercite functia cu toata legimitatea. Stiu ca interimatul dlui Oprea este pana in momentul in care inceteaza starea care face imposibila exercitarea functiei de catre Victor Ponta”, a precizat fostul ministru al Dezvoltarii Regionale.

Vezi si

Ministrul Mediului: Trebuie să avem o reglementare specială pentru Via Transilvanica. Va dura câteva luni

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că în câteva luni cel …