Saturday , October 23 2021

Dragnea, despre guvernarea USL: Eu nu vreau sa particip la o minciuna

liviu-dragnea

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca guvernarea USL nu mai poate continua in aceasta maniera, in sensul in care PNL impiedica finalizarea unor proiecte comune, asumate in campanie electorala.
“In acest an este necesar sa terminam proiectul prentru regionalizare. Chiar daca nu putem schimba Constitutia, nu putem asista la blocarea tarii. Alte tari s-au ridicat prin regionalizare si noi stam si ne tot ciondanim intre noi si nu facem nimic”, a spus Dragnea.
Totodata, acesta a comentat si informatii aparute in presa zilele acestea potrivit carora mai multi parlamentari PNL au depus un proiect de modificare de lege care prevede alegeri in doua tururi in cazul primarilor si eliminarea alegerilor directe a sefilor Consiliilor Judetene. Modificarile ar fi in dezavantajul PSD, ajutandu-i insa pe liberali.
Intrebat care este miza acestui proiect si daca modificarile pot stirbi suprematia PSD, Dragnea a precizat ca, daca ar fi vorba despre asa ceva, “este un lucru foarte grav”.
“Daca asta e unul din motive, e un motiv incorect, este un lucru foarte grav. PSD nu are suprematie, dar este si o sa ramana cel mai mare partid din Romania. Noi acum asteptam sa incepem sa discutam serios, sa vedem daca nu putem duce colaborarea pana la capat sau daca suntem in stare sa mergem mai departe cu programul de guvernare facut de noi cu buna credinta”, a precizat vicepremierul.
“Ne apropiem de finalul primului an de guvernare si trebuie sa vedem daca putem duce la capat proiecte incepute impreuna. E vorba de onoare, eu am mers in campanii cu Antonescu, am facut-o din prietenie, si le-am spus oamenilor sa ne voteze pentru ca avem niste proiecte impreuna. Noi am castigat pe baza acestor proiecte si acum nu le mai ducem la capat? Eu nu vreau sa particip la o minciuna”, a adaugat Dragnea.
Exista insa si proiecte comune – amnistia primarilor
Referitor la amnistia propusa de Crin Antonescu in cazul primarilor gasiti in conflict de interese de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI), Dragnea a spus ca sustine propunerea liberalului.
“E un subiect fierbine acesta in care o serie de primari sunt gasiti incompatibili de ANI, toti au fost si sunt convinsi ca ei au actionat corect, spunand ca asa au inteles ei legea. Iohannis a castigat pe o speta pe care alte instante au dat castig de cauza ANI in alte cazuri. Trebuie clarificat regimul incompatibilitatilor.
Legat de amnistie, nu resping propunerea, pentru ca discutam de foarte multi primari, este o lege inteleasa gresit”, a mai spus Dragnea.
Intrebat daca a fost chemat de DNA sa semneze materialul de urmarire penala in dosarul referendumului pentru demiterea presedintelui, Liviu Dragnea a spun ca el nu comunica cu DNA prin intermediul presei.
“Eu nu stiu cum comunic cu DNA, prin Evenimentul Zilei, prin Hotnews. Ceea ce va pot spune e ca nu inteleg de ce se foloseste numele meu intr-o intriga interna din Parchet si ma deranjeaza foarte tare acest lucru. Nu inteleg de ce se comumica in timp real si online cu presa”, a precizat el.
ziare.com

Vezi si

Activităţile religioase nu se închid, dar trebuie purtată mască de protecţie şi păstrată distanţa

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că, la nivelul CNSU, …