Friday , May 24 2024

Dragnea: Dacă PNL vrea să iasă de la guvernare, e bine să o spună. Nu putem să stăm cu Guvenul blocat până când se hotărăsc liberalii

dragnea

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că dacă PNL vrea să iasă de la guvernare, e bine să o spună, precizând că PSD aşteaptă de la liberali să fie contactaţi într-un termen “rezonabil” pentru a discuta despre restructurarea guvernului propusă de premierul Ponta. Dragnea a adăugat că nu se poate sta cu Guvernul blocat până când se hotărăsc liberalii în privinţa restructurării.
“Dacă vor să iasă (de la guvernare, n.r.) e bine să o spună pentru că suntem în februarie, e un an întreg în faţă, sunt măsuri serioase care trebuie adoptate în următoarea perioadă”, a spus Dragnea.
“Noi nu vrem să iasă de la guvernare, Doamene fereşte!, dar totuşi avem o săptămână aproape de când sunt câteva ministere în care cred că nu mai funcţionează lucrurile, gândiţi-vă la Finanţe, unde oamenii ăia de acolo nu ştiu, azi la şedinţa de Guvern va fi domnul Chiţoiu, care e demisionar…”, a spus Dragnea.
El a arătat că din partea PSD nu sunt tensiuni referitoare la discuţiile din USL privind restructurarea Guvernului.
“Din partea noastră nu e nicio tensiune. Aşteptăm un termen rezonabil să fim contactaţi să avem o nouă întâlnire să încercăm să îi convingem odată”, a spus Dragnea.
Dragnea a declarat, miercuri, că nu se poate sta cu Guvernul blocat până când se hotărăsc liberalii în privinţa restructurării, el arătând că social-democraţii au acceptat toate solicitările avansate de liberali şi că sunt surprinşi de rufuzul acestora.
“Am rămas suprinşi că PNL nu e de acord cu această variantă (propusă de Victor Ponta – n.r.) Am rămas foarte surprinşi şi aşteptăm să vedem dacă se hotărăsc, pentru că nu putem să stăm cu Guvernul blocat până când se hotărăsc dumnealor”, a spus Dragnea.
El a precizat că PSD a acceptat toate solicitările PNL.
“Toate solicitările dumnealor au fost acceptate: domnul Iohannis viceprim-ministru, ministru de Interne, să coordoneze nu ştiu ce trebuie să coordoneze – va coordona. Dar mi se pare firesc ca fiecare partid din cele patru să aibă un viceprim-ministru dacă discutăm de o coerenţă în ceea ce priveşte susţinerea politică a Guvernului”, a spus Dragnea.
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că liberalii nu au fost de acord cu formula de restructurare a Guvernului pe care a propus-o, el arătând că discuţiile vor continua şi că restructurarea Executivului nu se va face atât timp cât nu există o înţelegere.
“Colegii liberali nu sunt de acord cu această formulă de restructuare”, a spus Ponta, care nu a dat detalii privind argumentele invocate de liberali.
“Nu e politicos şi colegial să povestesc lucruri care ţin de discuţia internă. În măsura în care doresc, colegii liberali o să vă spună dânşii”, a spus Ponta.

Vezi si

Ciolacu: De la 1 iulie, salariul minim crește la 3.700 lei brut

Salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie, iar facilitatea …