Monday , February 6 2023

Dragnea a fost inculpat oficial în dosarul TelDrum. A stat o oră în dubă, în curtea DNA

Liviu Dragnea a fost inculpat vineri, oficial, in dosarul Tel Drum. Fostul lider al PSD a fost dimineață la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă noua calitate în acest dosar.

El a fost citat pentru ora 10:00, însă încă de la ora 09:00 pe poarta DNA a intrat o dubă a Poliției, unde fostul șef al Camerei Deputaților a stat până i-a venit rândul să se prezinte în fața procurorilor. Dragnea e încarcerat la Penitenciarul Rahova, astfel că era de așteptat să fie adus cu duba, sub pază.

Aproape de ora 10:00 a ajuns la DNA avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu. Ea nu a dat multe informații, doar că alte 9-10 persoane mai sunt citate azi de procurori.

”E un alt pas în procesul penal. Eu sunt avocat, îl apăr, acum dânsul va alege să spună cât dorește. A fost un om care a avut o pozitie în țara asta. (…)

Dânsul e un om care știe foarte multe lucruri, acum, ce alege dânsul să spună, nu stiu să vă răspund în plus”, a spus Flavia Teodosiu.

La câteva minute după ce avocata a intrat în sediul DNA, a fost scos din dubă și Liviu Dragnea.

Dragnea a stat în fața procurorilor aproape o oră și jumatate, după care a fost condus de polițiști la duba din curtea DNA și înapoi la Rahova.

Avocata sa a spus, la ieșire, că a durat atât pentru că au fost multe documente de citit.

”S-a pus în mișcare acțiunea penală, e un alt moment în procesul penal. A durat atât pentru că sunt foarte multe hârtii de citit. Ordonanța este foarte mare și trebuie citită și am citit parțial cât s-a putut”, a spus Teodosiu.

Dragnea, interviu de PR de dupa gratii

Fostul șef al PSD a vorbit despre drumul său de azi la DNA joi, într-o discuție cu fosta sa consilieră Anca Alexandrescu, difuzată public de Realitatea Plus, post TV la care Alexandrescu e acum angajată.

”Mâine sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum care brusc, după 3 ani, este pus din nou pe tapet, cu puţin timp înainte de campania electorală. Să se discute despre acest dosar în care – şi dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu ştiu.

Era vorba despre două drumuri făcute cu fonduri europene. Drumurile există. Eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante din judeţul ăla”, a susținut Dragnea, într-un interviu acordat din închisoare fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

Dragnea se consideră nevinovat şi crede că va fi folosit în contextul campaniei electorale.

”Pe citaţie scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoştinţă calitatea de inculpat. Sigur o să fiu folosit, e străvezie strategia, e limpede. Nu s-a operat demult în dosarul ăsta”, a afirmat Dragnea.

Continuarea pe spotmedia.ro

Vezi si

A murit Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române

Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, a murit, luni, la vârsta de 83 de ani. “Sunt …