Friday , October 22 2021

Dr. Beatrice Mahler estimează 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19, în octombrie

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a declarat că valul patru al pandemiei nu va fi mai blând decât cele anterioare. Mai mult decât atât, medicul estimează 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19, în octombrie.

Medicul de la Institututl de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a declarat că valul 4 al pandemiei nu va fi unul mai blând decât cele anterioare.

„În vară credeam că o să fie mai bine, dar la cum percepem în acest moment creșterea numărului de cazuri, la cum se vede din partea unde suntem noi, cadrele medicale, modul în care sunt afectați pacienții și cazurile care ne vin în spital, nu cred că va fi mai bine în acest val. Din contră, cred că nu vom avea exemplul Marii Britanii în care spitalele să nu fie atât de pline. În România va fi greu, va fi greu în spitale”, a declarat directorul Institutului, la Digi 24.

Beatrice Mahler a mai spus că la două săptămâni după începerea școlilor, numărul de cazuri zilnice se va dubla.

„Cred că la două săptămâni după ce începem școlile ajungem să dublăm, dacă nu să triplăm această cifră și cred că, în octombrie, dacă nu înțelegem că trebuie să respectăm regulile și să purtăm mască și să revenim la regula care limitează transmiterea infecției, octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri”, a mai spus medicul pneumolog, citat de Mediafax.

 

Vezi si

Cseke: Îmi asum certificatul verde obligatoriu în Sănătate. De luni, fără nunți și botezuri

Certificatul verde va fi obligatoriu în aproape orice activitate curentă și la intrarea în orice …