Doua trenuri s-au ciocnit frontal langa Ploiesti: Sunt 11 raniti

18 decembrie 2019, 19:42

Doua trenuri s-au ciocnit frontal in judetul Prahova, intre Ploiesti si Brazi, mai multe persoane fiind ranite, conform calatorului care a semnalat la 112 accidentul feroviar. Accidentul a avut loc in Gara Triaj.

Potrivit ISU Prahova, 11 persoane au fost ranite si sunt evaluate la fata locului de catre echipajele medicale.

„Persoanele sunt constiente. 10 au fost duse la spital cu ambulante, iar una cu politraumatisme a fost luata cu elicopterul SMURD si va fi dusa la spital in Bucuresti. Traficul feroviar pe relatia Ploiesti Sud-Bucuresti este blocat”, au transmis reprezentantii ISU Prahova.

Alte persoane au fost evaluate medical la fata locului si nu au necesitat transport la spital.

Primele informatii arata ca este vorba de un tren marfar care ar fi depasit semnalul de oprire si ar fi intrat pe linia unui tren personal de calatori, care circula pe linia Ploiesti Sud-Bucuresti.

Primul vagon al trenului personal ar fi deraiat, conform televiziunilor de stiri. Accidentul s-a produs intre trenul de calatori IR 5008 si un tren privat de marfa.

Compania Nationala de Cai Ferate (CFR) anunta, intr-un comunicat ca circulatia trenurilor este inchisa pe raza statiei Ploiesti Triaj din cauza producerii accidentului.

„Din punct de vedere al asigurarii continuitatii traficului feroviar pe relatia Bucuresti – Ploiesti Triaj, CFR SA a luat masura ca toate trenurile inscrise in circulatie pe relatia Bucuresti – Ploiesti Triaj sa circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi – Ploiesti Vest – Ploiesti Sud”, conform sursei citate.

De asemenea, comunicatul precizeaza ca o comisie de specialitate va ancheta accidentul si va stabili cauzele exacte care au condus la producerea acestuia.

ISU Prahova a anuntat ca la locul incidentului s-au deplasat 2 autospeciale de descarcerare, 2 masini de stingere, o autospeciala pentru transport victime multiple, 4 ambulante SMURD si 3 ambulante ale Serviciului Judetean de Ambulanta.

 

reportersite